Uskršnji progoni europskih kršćana

Dok danas slavimo Kristovu pobjedu nad smrću i silama tame, našu radost pomutile su vijesti o progonu naše kršćanske braće u Europi, kojima sotonski režimi ne dozvoljavaju slaviti Boga, jer zvijeri to ne odgovara. Već drugu godinu za redom irska vlada, koju predvodi premijer Varadkar, javni sodomičar, zabranila je javno slavljenje Uskrsa. Dakle, jasno vidimo sotonizam na djelu – smrad sodomije javan je i otvoren, a slavljenje Božjeg Uskrsnuća zabranjeno. To je u Irskoj, nekada jednoj od predvodnica katolicizma u Europi, koju danas sotona drži u svojim prljavim raljama. No, gdje su irski biskupi?

Na Veliki petak u Londonu policija upada u poljsku katoličku crkvu, gdje je sve spremno za dostojnu proslavu Muke Gospodinove. Tada svećenik Aleksander Dasik izjavljuje: „Netko je pozvao policiju. Policija je došla i kažu da ne poštujemo pravila.“ Uniformirane sluge pakla izlaze pred oltar Gospodnji i izjavljuju da je njihovo „okupljanje“ zabranjeno, da se odmah raziđu i prijete im da će u suprotnom biti uhićeni ili platiti kaznu od 200 funti. Eto kako sotona ugnjetava kršćane u Londonu, praktično najvećem europskom gradu.

Pitate se gdje su engleski biskupi? „Biskup“ Brendan Leahy iz Limericka izjavljuje da je „neophodno“ zatvaranje crkava „kako bi se zaštitili stariji i oni s problematičnim zdravljem“. Drugi takav, Michael Neary iz Tuama, prilikom donošenja odluke o zabrani slavljenja Misa rekao je:

Žalim zbog poremećaja i neugodnosti koje će to nanijeti djeci, roditeljima i svećenicima, ali ovu odluku donosim u interesu javnog zdravlja i općeg dobra.

 

Dakle, odgovor je – nema biskupa. Danas, dok slavimo Kristovo Uskrsnuće istodobno svjedočimo usponu Crkve na Kalvariju u kojem su gotovo svi apostoli pobjegli i skrili se.

Zato nadbiskup Vigano upozorava i kao glas u pustinji viče: Gdje su se skrili kardinali Katoličke crkve? Zar su zaboravili da kardinalska crvena boja predstavlja mučeničku krv, prolivenu za Crkvu, Krista i Istinu? Zar nema nijedan da ustane i brani Krista u ovo doba strašne apostazije?

Vide li hrvatski kardinali što se događa? Ne radi se više o progonu kršćana na Bliskome Istoku ili udaljenim zemljama Afrike i Azije. Kršćani se progone danas javno i otvoreno u sred nekada kršćanske Europe. Ovakav sotonizam nije se događao ni za vrijeme nacizma.

No, kao što Rimsko Carstvo nije moglo uništiti kršćane, neće ni europska zvijer s deset rogova. U sjeni zmije koja se uzdiže raste podzemna Crkva, Vjerni Ostatak, kako u Irskoj tako i u drugim zemljama. Oni su Svjedok iz Knjige Otkrivenja za kojeg će zvijer misliti da je mrtav, ali Bog će ga uzdići. Taj Vjerni Ostatak će dočekati Drugi Dolazak Isusa Krista!  

Zahvalimo zato Gospodinu što mi u Hrvatskoj koliko-toliko možemo slaviti ove godine Uskrs i što još uvijek ima vjernih hrvatskih svećenika kod kojih se može dostojno pričestiti i pravovjerno proslaviti Uskrs! Zahvalimo također što imamo svećenike koji su uz Knjigu Istine! Molimo za progonjenu braću u Europi i širom svijeta i da Gospodin ojača Vjerni Ostatak! 

Maranatha, dođi Gospodine Isuse!