Za tradicionaliste Bergoglio je sada nekatolički papa

Nakon osam godina Bergoglijeve strahovlade izgleda da je završio period masovnog zatvaranja očiju pred pitanjem kako može biti papa netko tko otvoreno širi hereze, ponaša se nekatolički i radi na uništenju Katoličke Crkve.

Prvi je ovo pitanje otvorio nadbiskup Vigano, nakon što se Bergoglio otvoreno okomio na Latinsku Misu i sa svih strana osuo paljbu po tradicionalistima. Vigano je rekao:

Došli smo do toga da čak i jednostavni ljudi koji slabo poznaju doktrinarna pitanja razumiju da imamo nekatoličkog papu, barem u strogom smislu te riječi. To postavlja neke probleme kanonske prirode koji nisu zanemarivi, a na nama nije da ih riješimo, ali koji će se prije ili kasnije morati riješiti.

Veliki broj tradicionalista (i drugih katolika) uvažava stavove nadbiskupa Viganoa, i mnogi su prihvatili ovakvo viđenje Bergoglija. No, kako papa može biti nekatolik? To samo po sebi zvuči kao oksimoron, odnosno nešto što je logički nezamislivo.

I dok su godinama mnogi tradicionalisti uviđali Bergoglijeve pogrješke i hereze na koje smo i mi upozoravali i koje su prorečene u Knjizi Istine, dobar dio njih nije se usudio nazvati ga lažnim prorokom (kako piše u Knjizi Istine) ili antipapom, a tradicionalistički teolozi govorili da je on papa sve dok ga biskupska sinoda ne proglasi heretikom i dok ga ne svrgne.

No, sada kada se otvoreno govori o tome da je on „nekatolički papa“ otvaraju se mnoga pitanja. Ovoga tjedna jedno od vodećih glasila američkih tradicionalista, Remnant Newspaper objavio je članak u kojem su zapitali: ako je za spasenje nužno biti podanik pape, kako možemo biti podanici „nekatoličkog pape“?

U članku su otišli korak dalje i Bergoglija otvoreno nazvali uništavačem Crkve kojem se treba oduprijeti. Temelj nalaze u naučavanju Svetog Roberta Bellarmina:

Kao što je dopušteno oduprijeti se papi koji napada tijelo, tako je i dopušteno oduprijeti mu se ako napadne duše ili naruši građanski poredak ili, prije svega, ako pokuša uništiti Crkvu. Kažem da je dopušteno oduprijeti mu se nečinjenjem onoga što on naredi i ometanjem izvršenja njegove volje.

Otpor je nužan pogotovo ako uzmemo sve gore vijesti iz Vatikana koje govore o rasplamsavanju sukoba na liniji lažni prorok – tradicionalisti. Prema posljednjim informacijama, Bergoglio planira uskoro u Rimu postrojiti vodeće organizacije zadužene za Latinsku Misu u Katoličkoj crkvi – Svećeničko bratstvo Svetog Petra, Institut Dobrog Pastira i Institut Krista Kralja Velikog Svećenika – kako bi iskušavao njihovu odanost u ovom crkvenom ratu.

Vijesti također govore da je Traditionis Custodes bio tek početak sveopćih napada na Latinsku Misu i tradicionaliste. Spominje se čak da bi Bergoglio mijenjao obred Latinske Mise i stvarao fuziju s Novus Ordo Misom. Sve je to uvod u rat s ciljem uništenja Stvarne Prisutnosti u crkvama.

Mnogi tradicionalisti sada trezvenije gledaju na Bergoglija. Do sada su bili stava – Bergoglio će umrijeti, doći će neki drugi papa i završit će ovaj cirkus. No, kako Bergoglijevo uništenje Crkve postaje sve očitije i sve gore, tradicionalisti sada uviđaju da možda ipak dolazi moment kada će postati jasno da on zapravo nikada nije bio papa. U spomenutom članku stoji:

Možda ćemo u jednom trenutku saznati da Jorge Bergoglio nikada nije bio papa, ali čak i da sada znamo da on nije papa, to ne bi puno utjecalo na to kako se moramo ponašati.

U suštini ponašanje je isto nas i tradicionalista – uništavaču Crkve, Jorgeu Bergogliju treba se oduprijeti, a molitvom, pokorom i autentičnim svjedočenjem Vjere treba se boriti za Majku Crkvu!