Franjo povlači sramotni potez: Dovodi Burkea natrag

U skladu sa svojom sklonosti za iznenađenjima, papa Franjo dovodi Kardinala Burkea natrag u Vatikanski visoki sud.

Associated Press prenosi:

Franjo je postavio Burkea za člana Apostolske Signature u Subotu (što je čista degradacija kardinala Burkea, jer je on do 2014 god. bio prefekt tog suda). Članovi Signature samo obnašaju funkciju savjetnika suda, koji trenutno vodi dugogodišnji Vatikanski diplomat, Kardinal Dominique Mamberti.

Franjo je maknuo Burkea sa mjesta prefekta suda 2014 god. i imenovao ga izaslanikom Vitezova Malte, laičkog religioznog reda. Papa je onda učinkovito marginalizirao Burkea i sa tog mjesta ove godine, nakon što je intervenirao u skandalu sa kondomima koji je doveo do krize u vodstvu reda Vitezova Malte.

Burke je nastavio raditi kao kanonski odvjetnik, a nedavno je predsjedavao u istrazi Guamskog suspendiranog nadbiskupa uključenog u seksualni skandal u Vatikanu.

Komentar Remnanta: I tako, što mi to vidimo? Stav Remnanta o Kardinalu Burkeu je da je on bio daleko učinkovitiji u neutraliziranju grešaka pape Franje kao slobodni predstavnik, dajući konferencije i ohrabrujući vjernike da ostanu jaki, nego kada je bio zatvoren u Rimu kao šef Apostolske Signature.

Naša tvrdnja je bila da je Kardinal Burke u izgnanstvu objavljivao svoju zabrinutost po cijelom svijetu ostavljajući svakoga, čak i ljude u Vatikanu, u neizvjesnosti, da razmišljaju što će Burke slijedeće učiniti.

Izgleda da ljudi u Vatikanu, počevši od pape Franje vide to na isti način. Vrijeme je da se obuzda Kardinal Burke. Zašto? Zato jer, papa Franjo zna puno o mafiji. I kao što u filmu Kum, Corleone slikovito objašnjava : “Dat ćemo mu ponudu koju neće moći odbiti.” i još jedna “Drži svoje prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže”

https://remnantnewspaper.com/web/index.php?option=com_k2&view=item&id=3445:francis-throws-a-curveball-brings-burke-back

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *