Vatikan: Luther bi u Drugom Vatikanskom Koncilu našao svoj koncil

Vatikan 17. 01. 2017. Kardinal Kurt Koch, predsjednik papinskoga vijeća za promicanje jedinstva kršćana za Vatikanski list LOsservatore Romano piše da bi Luther u Drugom Vatikanskom Koncilu našao svoj koncil. Koch kaže da bi Koncil pristajao Lutheru u vremenu u kojemu je on živio.

http://www.osservatoreromano.va/it/news/un-anniversario-comunione

Podsjećamo da je 05.01.2017. objavljen dokument iz Vatikanskog pontifikalnog vijeća za kršćansko jedinstvo promovirao nadolazeći događaj “Tjedan molitve za kršćansko jedinstvo”, sa temom Pomirba: Ljubav Krista obvezuje nas.

Potičući komemoracije u svim župama svijeta, pontifikalno vijeće navodi da je tema izvučena iz 500 obljetnice protestantske reformacije. U 2017. se navodi: Luteranski i katolički kršćani će po prvi puta slaviti zajedno sjećanje na početak reformacije.

http://www.vatican.va/roman_curia/pontifical_councils/chrstuni/weeks-prayer-doc/rc_pc_chrstuni_doc_20160531_week-prayer-2017_en.html

Tekst također navodi da su katolici sada u stanju čuti Luterove izazove za Crkvu danas, prepoznajući ga kao “svjedoka Evanđelja”.

Objava je uslijedila nakon kontroverznog Franjinog puta u Lund, Švedska, gdje se upustio u 500. obljetnicu najrazornije podjele u kršćanskoj povijesti. Luteranska Crkva Švedske, gdje je Franjo otišao na slavljenje prihvaća kontracepciju, abortuse, homoseksualnost i žene u kleru, sve od onog što je izričito nepovratno zabranjeno u Katoličkoj Crkvi.

Bilo kako bilo, Vatikan nameće zajedničko slavljenje Reformacije fokusirajući se na zajedničke elemente :”Isusa Krista i rada na pomirbi kao centru Kršćanske vjere”.

Tema tjedna Kršćanskog jedinstva nameće pitanje da li papa može objaviti, da u određenim limitiranim slučajevima Sveta Pričest može biti dozvoljena za protestante. Papa je takvo što predložio u neformalnom razgovoru u Luteranskoj župi u Rimu 2015. rekavši luteranskoj ženi o primanju Svete Pričesti sa njenim Katoličkim suprugom da “ide naprijed” vođena osobnom savjesti. Ne zaboravimo da je Kardinal Sarah-prefekt Kongregacije za Bogoštovlje i disciplinu Sakramenata, takvo što odbacio navodeći da bi za Katoličkog svećenika koji bi udijelio Svetu Pričest osobi koja nije Katolik i za koju zna da ne vjeruje u stvarnu Prisutnost Isusa Krista u Euharistijskoj Hostiji to bio smrtni grijeh. https://www.lifesitenews.com/news/vatican-chief-of-sacraments-no-pope-can-change-divine-law-on-communion#

Sumnja za takvo što je narasla prošli mjesec kada je Kardinal Walter Kasper, jedan od papinih najbližih savjetnika rekao da se nada kako će papina slijedeća deklaracije otvoriti put za dijeljenje Euharistijske Pričesti u posebnim slučajevima.

Ako Crkva promjeni svoja pravila o dijeljenju Euharistijske Pričesti išla bi protiv Objave i Učiteljstva te odvela Katolike na činjenje blasfemije i svetogrđa-rekao je Msgr.Nicola Bux bivši konzultant Vatikanske Kongregacije za Nauk Vjere.

Obzirom na Euharistiju Luterani imaju fundamentalno različitu vjeru od Katolika. Oni ne vjeruju u Stvarnu Pretvorbu kruha u Tijelo Kristovo.

Komentar: Svi ovi događaji daju nam za pravo gledati Drugi Vatikanski Koncil u svijetlu udara crkvene masonerije na Katoličku Crkvu. Drugi Vatikanski Koncil je po scenariju bio sličan nedavnoj Sinodi o obitelji, samo što je masonerija na Koncilu imala faktor iznenađenja, jer su srušili kompletnu pripremu Koncila i odbacili sve godinama prije pripremane sheme koje su trebale voditi tijek Koncila, te je krenuo s nule, pod vodstvom ljudi koje nije postavio Papa Ivan XXIII (1958. – 1963.). Na Sinodi o obitelji modernisti su imali većinsku hijerarhiju, ovaj put uključujući i Franju. Jedan od ključnih dokumenata za razumjeti Drugi Vatikanski Koncil je „ Kratak kritički pregled novog reda Mise“ kojeg su potpisali KARDINAL OTTAVIANI koji je bio tajnik Svetog Oficija od 1935. do 1968. kada je dao ostavku, a Sveti Oficij je tada reformiran u Kongregaciju za nauk vjere i KARDINAL BACCI. Dakle možemo reći svašta, ali sigurno ne da su „ Drugi Vatikanski Koncil, Sinoda o obitelji i Amoris Leatitia djelo Duha Svetoga“, kako bi mnogi modernisti, koji su u stvari zavedeni pijuni svijeta i crkvene masonerije, htjeli da vjerujemo.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *