Alfie Evans je dobio četiri injekcije 2 sata prije smrti

Dijete Velike Britanije Alfie Evans, navodno je umro nekoliko sati nakon primitka četiri različita lijeka od medicinske sestre iz Alder Hey bolnice, izvijestili su talijanski mediji. Informacije da su Alfieu dane četiri injekcije, ima i LifeSiteNews iz dva različita izvora s vezama s obitelji Evans. 

Alfie Evans umro je u Liverpoolu u dječjoj bolnici Alder Hey u subotu ujutro u 2:30 ujutro. Prema talijanskim novinama La Nuova Bussola Quotidiana, medicinska sestra je ušla u dječju sobu nakon što je njegov otac Tom bio izbačen i dala mu četiri lijeka. Izvor blizak obitelji rekao je za LifeSiteNews da su injekcije dali Alfieu nakon što je Tom njegov otac, pozvan na neobičan sastanak u sred noći s bolnicom. Dijete je umrlo dva sata kasnije.

Ostaje nejasno zašto su navodne injekcije bile dane. Obitelj Evans nije odgovorila na zahtjev LifeSiteNewsa za komentar. 

Medicinski savjetnici LifeSiteNews-a rekli su da ne razumiju zašto bi dijete dobilo četiri odvojena lijeka. Jedan ili dva lijeka mogu se objasniti kao pokušaj da se dijete diže ili se bori protiv bolova, ako je u nevolji. Četiri, međutim, činili su se tajanstvenima. Preporučuju da se obavi neovisno toksikološko izvješće.

Alder Hey bolnički liječnici prethodno su u pravnom dokumentu prenijeli Evansovoj obitelji kako su namjeravali koristiti koktel s lijekovima koji su uključivali Midazolam i Fentanyl kao dio Alfienog “plana njege za kraj života”. Nuspojave lijekova uključuju respiratornu depresiju. Tom Evans nazvao ga je “planom egzekucije” za svog sina. 

U noći na ponedjeljak, 23. travnja, Alfie je iznenada uklonjen sa ventilatora i cijevi za održavanje životnih funkcija. Bio je na ventilatoru 15 mjeseci, te je bio nenaviknut na disanje samostalno. Također je imao infekciju pluća, što bi zahtijevalo liječenje antibioticima. Unatoč tome, uspio je disati samostalno, i nastavio je to raditi više od 100 sati.  

Tom Evans tvrdi da se sudski nalog koji je doveo do Alfiejeve ekstubacije nije odnosio na lišavanje djeteta od kisika i prehrane, a djetetu je dopuštena niska razina kisika, te je nakon 36 sati bez hranjenja, hranjen.   

La Nuova Bussola izjavljuje da je Alfie dobio više životne podrške u bolnici, zbog obećanja Toma njegovog oca da više ne govori sa novinarima. 

Dan prije Alfiejeve smrti, Tom Evans je pročitao novinarima izvan bolnice, ono što mnogi nazivaju “pismo taoca”. U onom što se činilo prisilnom izjavom, Tom je pročitao pismo u kojem se svi Alfieovi pristaše pozivaju da odu kući i nastave svoje živote. Zahvalio je bolničkom osoblju zbog skrbi o Alfieju, iako ih je samo nekoliko sati prije pokušavao optužiti za zavjeru za ubojstvo njegovog sina. Također je pohvalio bolničko osoblje za dostojanstvo i profesionalizam, iako je dan prije rekao kako su njegovog sina tretirali lošije od životinje i osjećao se kao da je bio u zatvoru.

“Kako bi ušutkala javnost, bolnica je obećala Tomu više kisika i više životne podrške za njegovog sina”, nastavlja izvještaj. “Dva sata prije smrti, Alfiejeva zasićenost kisika bila je na oko 98, a Alfiejeva srčana frekvencija bila je oko 160, pa je Tom bio uvjeren da će mu biti dopušteno da se vrati kući (kako mu je u petak poslijepodne javila bolnička uprava).” 

Međutim, navodi se kako se stanje djeteta brzo pogoršalo nakon što mu je medicinska sestra dala četiri injekcije.

“Prije nego što je umro, dok je Tom na trenutak bio na odlasku, ostavivši Kate [Alfievu majku] u polu-snu i još jednog člana obitelji u sobi, ušla je jedna medicinska sestra i objasnila da će djetetu dati četiri lijeka (nitko ne zna koja) da ga liječi. Nakon 30 minuta zasićenost kisika pala je na 15. Nakon dva sata Alfie je umro.” 

https://www.lifesitenews.com/news/alfie-evans-was-given-4-drugs-just-before-he-died-report

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *