Papa je hladan kao led, lukavi Makjavelijanac i što je još gore on laže

Rujan, 22, 2018, Njemački magazin Der Spiegel, jedan od najutjecajnijih političkih magazina u Europi, objavio je članak o promašajima Franjinog papinstva.

Prema Der Spiegelu, jedan kardinal ne samo da je nazvao papu izuzetno učinkovitim lažljivcem, nego je rekao i ovo :“Od samog početka, nisam mu vjerovao niti jednu riječ.”

Kao što ćemo vidjeti u nastavku i zaključak ovog magazina o Franji, nije ništa bolji.

Najveći primjer Franjinog izvrtanja istine, prema Der Spiegelu ostaje debata o pričesti za Protestantske supružnike Katolika.

“Sveti otac, kao nitko prije njega, donosi sumnju u istine Katoličke Vjere.” rekao je Njemački kardinal. 

Sličan komentar dolazi i od poznate žrtve klerikalnog zlostavljanja Marie Collins, koja je rekla za papu Franju slijedeće riječi :” kada je u javnosti govori jedno, a nakon toga, iza zatvorenih vrata čini upravo drugo.”

Der Spiegel dalje komentira dugogodišnju borbu pape Franje protiv kapitalizma, dok u isto vrijeme Franjo nema problem sa primanjem milijunskih donacija, od tih istih kapitalista iz SAD-a i svijeta.

Nadalje, papa čini se hvali vrijednost tradicionalne obitelji, ali u isto vrijeme okružuje se sa suradnicima i najbližim savjetnicima, koji javno žive potpuno suprotnim životom, u istospolnim i kohabitacijskim zajednicama. 

Prema Der Spiegelu, kritike papi Franji daleko su veće od strane drugih globalnih krugova, nego od konzervativaca koje on (Franjo) najviše spominje.

Osim toga jedan od najvećih problema ovog papinstva je što papa odlučuje šutjeti o najvažnijim stvarima – kao što je npr. pitanje dubia četiri kardinala, a koja se odnose na njegovu pobudnicu Amoris Laetitia, zaključuje Der Spiegel 

Također tu je i nezaobilazni nedavni skandal na koji “on radije odlučuje šutjeti o McCarrickovom zlostavljanju.” navodi Der Spiegel.

Kada se govori o Papinim bliskim suradnicima, kao što je kardinal Reinhard Marx, Spiegel ističe krizu vjere koja se događa u Bavarskoj. 

“Vjerodostojnost Crkve u Bavarskoj, potresena je i činjenicom da je visokorangirani klerik Minhena, sramotno postavio svoju konkubinu u prvu klupu u Crkvi, a otvoreno homoseksualni pastori i nepredvidivi papa čine situaciju još gorom.”

“Od početka, nisam vjerovao niti u jednu njegovu riječ. On propovijeda milosrđe, ali je uistinu ledeno hladni, lukavi Makijavelijanac, a što je još gore k tome i laže.” rekao je ovaj kardinal unutar Vatikanskih zidova.

https://www.lifesitenews.com/blogs/cardinal-pope-is-ice-cold-sly-machiavellian-and-what-is-worse-he-lies

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *