Lažni prorok napada Katoličke medije

Ovaj jako dobar osvrt smo dobili od našeg suradnika:

 

“Katolički mediji koji otkrivaju i osuđuju izjave i dijela koja nisu u skladu sa Katoličkim naukom, suprotstavljaju se “suosjećanju” te sprječavaju u biti evangelizaciju” rekao je lažni prorok biskupima Centralne Amerike za vrijeme svog posjeta u Panami.

 

“Zabrinjava me kako je suosjećanje Krista izgubilo centralno mjesto u Crkvi, čak i među Katoličkim grupama. Čak i u Katoličkim medijima nalazim manjak suosjećanja. Tu je podjela, osuđivanje, okrutnost, prekomjerna samohvala, prokazivanje hereze…” nastavio je lažni prorok.

 

https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-slams-catholic-media-for-denouncing-of-heresy

 

Nije uopće teško zamisliti na koje Katoličke medije papa Franjo misli.

 

To su oni mediji koji se još uvijek vode plemenitim ciljem, a koji svaki novinar treba imati radeći svoj posao, a to je – tražiti istinu pod svaku cijenu, ne manipulirati istinom, te napokon imati hrabrosti i snage objaviti ju, pa čak i kada se radi o nekome tko bi trebao biti moralni uzor svim Katolicima i cijelom svijetu.

 

Upravo ti novinari i mediji koji prokazuju svu herezu sadašnjeg pape Franje, počevši od njegove pobudnice Amoris Laetitia, zatim raznih izjava, posebice avionskih press konferencija, njegovu otvorenost prema homoseksualnim parovima pa sve do seksualnog skandala sa kardinalom McCarrickom za koji je osobno najodgovorniji, jako smetaju Franji.

 

Potpuno učvršćenog u svojoj oholosti vidimo nesposobnost pape Franje da uoči svoje greške.

Naprotiv toliko je licemjeran da javno optužuje sve one koji otkrivaju njegove tajne planove.

 

 

U njegovoj izjavi vidi se tipični primjer kontradikcije koju je stvorio između pastoralne brige i Crkvenog nauka, gdje se Crkveni nauk smatra preprekom za milosrđe i uključivost.

 

Još jedna izjava koju smo mogli pročitati u Jutarnjem Listu, gdje se citiraju izjave pape Franje nakon povratka iz Paname:

 

KATOLIČKI POGLAVAR

 

PAPA FRANJO ‘Žene koje naprave pobačaj treba utješiti, a ne osuđivati’

Poslušajmo heretične izjave Lažnog Proroka iz ovog teksta:

 

 

Heretična izjava br. 1

 

“Kako biste stvarno shvatili dramu pobačaja morate biti u ispovjedaonici, (to je) užasno” rekao je papa Franjo.

 

Katolički nauk tvrdi potpuno drugačije – iskrena ispovijed milost je od Boga a ne užas!

 

 

Heretična izjava br. 2

 

 “U ispovjedaonici morate ponuditi utjehu, a ne osudu”, dodao je papa Franjo.

 

Katolički nauk tvrdi potpuno drugačije – u ispovjedaonici svećenik tek nakon iskrenog pokajanja udjeljuje pokoru i nakon toga oprost u Ime Božje, a pokajnik je dužan izmoliti kajanje.

 

Ispovijed nije razgovor sa psihologom koji će grešniku pomoći umiriti svoju savjest i slatkorječivim lažima ga uvjeriti da će biti sve uredu i da nije ništa strašno učinio.

 

 

Heretična izjava br. 3

 

Ako ženu muči odluka o pobačaju, treba “razgovarati” sa svojim nerođenim djetetom i “pjevati uspavanku koju (mu) nije mogla pjevati” jer je dijete “u raju”,  rekao je papa Franjo

 

Katolički nauk tvrdi potpuno drugačije – ako ženu ili bilo kojeg čovjeka koji je počinio teški grijeh muči njegova odluka, on ili ona trebaju razgovarati prvenstveno sa Bogom, a ne sa djetetom koje su ubili, jer jedino Bog može donijeti mir izmučenoj duši.

 

Razgovarajte sa svojim djetetom – riječi su plitke filozofije koja ima temelje u jeftinim filmovima o prizivanju duhova umrlih osoba.

Osim toga ubivši svoje dijete osoba je najprije uvrijedila Boga ubivši njegovo stvorenje.

 

 

Heretična izjava br. 4

 

 “Tako se nalazi put pomirbe između majke i (pobačenog) djeteta. Jer Bog je već oprostio. Bog uvijek oprašta”, zaključio je papa Franjo.

 

Katolički nauk opet tvrdi potpuno drugačije – Isus jasno kaže da se grijeh protiv Duha Svetoga ne može oprostiti.

A grijeh protiv Duha Svetoga, upravo je lagati samome sebi da pobačaj nije ubojstvo i teški grijeh. Čovjek na taj način nikada neće priznati da je pogriješio, a slijedom toga neće se pokajati.

Bez pokajanja, Bog koji neizmjerno voli svakog griješnika, ne može oprostiti, budući da čovjek ne smatra da je pogriješio i nastavlja živjeti u grijehu.

 

Nadamo se kako će ovaj kratki ispravak navedenih hereza Lažnog Proroka, pomoći vjernicima da ne nasjedaju na iskrivljenu teologiju čovjeka koji trenutačno sjedi na Petrovoj Stolici.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *