Marco Tosatti o papinom tajnom planu da potencijalno modificira Humanae Vitae

Naš Talijanski kolega i prijatelj, Marco Tosatti, još jednom je uspio detektirati neke važne promjene u Rimu. Tosatti je 11.05. poslao članak pod naslovom “Humanae Vitae: Vijesti o Vatikanskom studijskom odboru koji će istražiti Encikliku Pavla VI” (Giuseppe Nardi iz Katholisches.info u Njemačkoj već je marljivo izvještavao o ovoj temi)

Tosatti izvještava, kako slijedi:

U Vatikanu su procurile nepotvrđene izjave od povjerljivih izvora da je Papa na rubu da oformi ili je već oformio, tajnu komisiju koja će istražiti i prostudirati potencijalne promjene u Crkvenom stavu o pitanjima kontracepcije, kakva su dana još 1968 god. od Pavla VI u enciklici Humanae Vitae. To je zadnji dokument potpisan od Pape Montinija, te predstavlja formalizaciju onoga što je Drugi Vatikanski Koncil razvio o tom pitanju.

Do sada nemamo službenu potvrdu o postojanju i sastavu ove izjave; ali na naš zahtjev koji smo poslali službenim autoritetima za potvrdom ili nijekanjem, do sada nije odgovoreno, a što samo po sebi predstavlja znak. O tome tko je sve upleten postoje samo hipoteze; možda Msgr. Vincenzo Paglia, koji je nedavno postavljen za glavnog odgovornog za ove aktivnosti; možda rektor Katoličkog sveučilišta iz Buenos Airesa (Msgr. Victor Manuel “Tucho” Fernandez), veliki teolog “desna ruka” ovog pontifikata. Ali ovo su samo spakulacije.”

Do danas, Marco Tosatti još nije primio niti službenu potvrdu niti nijekanje ove priče iz Vatikana. Iz našeg vlastitog istraživanja, uspjeli smo potvrditi ovu priču. Dobro informirani izvor u Rimu potvrdio je Tosattijev izvještaj bez mogućnosti davanja specifičnih imena članova komisije.

Ovaj razvoj, ipak, ne dolazi nam kao iznenađenje. Papa Franjo je pokazao više puta svoje nepoštivanje za tradicionalno Katoličko učenje o kontracepciji (otuda moderna abortificijentna sredstva). Sjećamo se njegove izjave 2015., da se Katolici ne trebaju množiti kao zečevi, te njegov prijedlog da se kontraceptivi mogu upotrijebiti u slučajevima Zika virusa – tvrdnja koja je uzrokovala da Nacionalni Katolički bioetički centar izda pristojni ispravak te papinske izjave.

Najviše zapanjujuće, pod pontifikatom pape Franje, bilo je pozivanje izrazito otvorenih promotora abortusa kao govornike na konferenciji u Vatikanu. Ovdje ćemo samo spomenuti Paula Ehrlicha, promotora populacijske kontrole, kao i pro-aborticionista Jeffery Sachs-a i Naomi Klein.

Naomi Klein osobno, nakon sudjelovanja na Vatikanskoj konferenciji 2015., koja se odnosila na Encikliku Pape Franje Laudato Si, rekla je:

Pitanje – Kritizirani ste od strane Kathe Pollitt, što niste vidjeli Papinu “slijepu točku”- crkveno prihvaćanje nejednakosti spolova i njenu opoziciju kontracepciji, čak i kad prekomjerna populacija ne olakšava problem klimatskih promjena. Nije li katolička Crkva dio tog problema?

Klein: “Prije svega, nije točno da Ja ne vidim slijepu točku. Namjerno sam se predstavila kao feministica kad sam bila u Vatikanu. Pisajući svoju knjigu, dvoumila sam se da li spomenuti argument ženskih reproduktivnih sloboda, kao dio borbe protiv klimatskih promjena.(…)

Zato ja čvrsto vjerujem u pravo žena da biraju i u pravo o kontracepciji. Ali ja ne vjerujem u to zbog klimatskih promjena; nego zato što jednostavno vjerujem u to. Mislim da bi ova prava trebala prevagnuti zbog vlastitih zasluga.”

Kardinal Raymond Burke nedavno je kritizirao prisustvo takvih predavača u Vatikanu rekavši:

Mislim također kako moraju biti jasni uvjeti za biranje onih koji će službeno doći i govoriti na konferenciji Svete Stolice. Ne razumijem kako se ljudi, koji se otvoreno suprotstavljaju Crkvi i njenim učenjima, mogu pozvati na takvu vrstu konferencije.”

(Pitanje:) Kao što je Paul Ehrlich…

Upravo tako, Paul Ehrlich…Najbolji primjer. 

Podsjetimo se u ovom kontekstu, da je na kraju 2016., papa Franjo uklonio sve aktivne članove Pontifikalne Akademije za Život (PAL). Do danas PAL nije primio niti jednog novog člana.

Kao što smo prenosili u Travnju 2017., John Henry Westen, Urednik Life Site News-a, nedavno je opisao promjenu atmosfere u Rimu obzirom na pitanja života: “Nakon 2000 godina, Da li katolička Crkva mijenja svoje stajalište o Životu i Obitelji?”

Naš dodatak:

Ovo kontinuirano slabljenje, nauka i morala Katoličke Crkve pod Papom Franjom, nepovratno će utjecati na sve ljude u svijetu koji se bore za obranu ljudskog života, budući da je to najvažnije moralno pitanje, koje se sada čini se povlači i utišava.”

Unatoč otporu mnogih visoko poštovanih i discipliniranih Katoličkih učitelja diljem svijeta, čini se kako papa Franjo nije voljan zaustaviti svoju dijalektičku revolucionarnu agendu.

https://onepeterfive.com/marco-tosatti-popes-secret-plans-potentially-modify-humanae-vitae/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *