Ako Cuomov aktivizam za pobačaj ne zaslužuje izopćenje, što onda uopće zaslužuje izopćenje?

Katolički predsjednik i izvršni direktor 40 dana za život pridružio se brojnim katolicima kako bi podržao poziv da se Andrew Cuomo izopći iz Katoličke Crkve zbog njegovog poticanja i proslave radikalnog širenja pobačaja u državi New York.

 

 

“Bijes se slijeva i proteže se od protestanata i evangelista koji prozivaju pastore koji su šutili o pobačaju, do katolika koji pozivaju na službenu izopćenje governera Cuomoa, javnog katolika,” piše Shawn Carney.

 

“Ako Cuomo nije ekskomuniciran, onda se ja kao katolik pridružujem mnogima i pitam se što netko mora činiti ili javno zagovarati kako bi bio ekskomuniciran”, dodao je.

 

Usvajanje tzv. Zakona o reproduktivnom zdravlju u New Yorku kodificiralo je pobačaj u zakonu u New Yorku kao “temeljno pravo” u slučaju da se poništi Roe vs. Wade.

Prolaz zakona izazvao je klicanje u državnoj kući od političara koji su se zalagali za pobačaj.

 

Carney se osvrnuo na bolan osjećaj koji su imali toliki ljudi vjere i dobre volje koji su promatrali prolazak zakona i kako je proslavljeno njegovo usvajanje, uključujući Cuomoa koji je naredio da toranj Svjetskog trgovačkog centra bude osvijetljen ružičasto.

 

“Odluka u New Yorku – i proslava – dopuštanja pobačaja beba sve do dana rođenja čini da mnogi žele povraćati”, rekao je Carney.

 

„G. K. Chesterton je to rekao prije gotovo 100 godina, ali se danas primjenjuje možda sada više nego ikad, “ludilo sutrašnjice nije u Moskvi, nego mnogo više na Manhattanu.”

 

Mnogo je učinjeno o mogućnosti izopćenja iz Katoličke Crkve za guvernera odgovornog za pobačaj u New Yorku, koji se identificirao kao katolik, te je energično vodio kampanju za ovaj zakon, a to je činio za pobačaj i tijekom svoje karijere.

 

Rasprava se nastavlja oko toga je li izopćenje moguće i opravdano, i bi li to imalo učinka na nekoga tko javno odbacuje učenje Crkve.

 

Mnogi katolici se slažu da je neka vrsta kazne za Cuomo u redu.

Neki katolici su odgovor nereagiranja kardinala nadbiskupa u New Yorku Timothyja Dolana, koji je kazao kako izopćenje nije “odgovarajući odgovor” za političare koji se zalažu za pobačaj, našli frustrirajućim.

 

Dva druga biskupa, biskup Richard Stika, Tennessee i biskup Joseph Strickland, Texas, su rekli da ako bi Cuomo živio u njihovoj nadležnosti, poduzeli mjere. Strickland je potaknuo Cuomove pastire da to učine.

 

Poznati kršćanski evangelist i filantrop Franklin Graham također je pozvao Dolana da isključi Cuomoa.

 

“Bilo da pomakne guvernerovo srce ili ne, to će imati velik utjecaj ne samo na Crkvu u New Yorku, nego i na Crkvu širom svijeta”, rekao je Graham. “Radi se o tome da zauzme za ispravno a ne za pogrešno, za dobro ne za zlo.”

 

https://www.lifesitenews.com/news/40-days-for-life-ceo-if-cuomos-abortion-activism-doesnt-merit-excommunicati

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *