Alfie Evans je umro

LIVERPOOL, Engleska, 28. travnja. 2018. – Alfie Evans je danas umro u bolnici u Liverpoolu u 2:30 ujutro po lokalnom vremenu.

Unatoč posljednjim intervencijama, uključujući davanje državljanstva talijanske vlade djetetu, dijete je umrlo četiri dana nakon što su liječnici u Alder Hey bolnici zanemarili želje njegovih roditelja i skinuli ga s ventilatora.

Njegova majka Kate James je upoznala javnost sa dječakovom smrti objavljivanjem poruke na Facebook stranici “Alfiejeve vojske”.

“Našemu dječaku su večeras izrasla krila u 2:30”, napisala je mlada majka. “Mi smo slomljena srca. Hvala svima vama za vašu potporu. “

“Moj gladijator je položio svoj štit i stekao krila u 02:30 … apsolutno slomljenog srca … Volim te moj druže”, rekao je Thomas Evans. 

Alfie James Evans je bio kršteni Katolik, kao i njegov otac. Njegova majka pripada Reformatorskoj tradiciji. Ako kršteno dijete prije doba razuma umre, odlazi ravno u Nebo, prema Katoličkom učenju.

“Kršten i ispod doba razuma, on ne treba naše molitve”, rekao je dr. Joseph Shaw, katolički etičar na Sveučilištu Oxford. “Njegova obitelj i svi ostali uključeni, trebaju.”

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici, Alder Hey Dječje bolnice u Liverpoolu, piše: “Želimo izraziti svoju iskrenu sućut i sućut Alfiejevoj obitelji u ovom izuzetno uznemirujućem vremenu. Svi mi suosjećamo duboko za Alfiea, Kate, Toma i cijelu njihovu obitelj i naše misli su s njima. Ovo je bio poražavajući put za njih i tražili bismo da se poštuje njihova privatnost i privatnost osoblja u Alder Hey. “

U ponedjeljak je Alfiev otac Thomas Evans objavio video na Facebooku i rekao da kad je bolničko osoblje uklonilo Alfieu ventilator u 9:17 sati, mogao je disati sam. Dijete je živjelo više od četiri dana bez stroja.

https://www.lifesitenews.com/news/breakingalfie-evans-has-died

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *