Amazonski plemenski vođa: Liberalna teologija gura ljude u siromaštvo i jad

Kontroverznu ceremoniju u Vatikanskom vrtu u petak – 4. listopada, koja je trebala posvetiti Amazonsku sinodu Svetom Franji Asiškom, “organizirali su promicatelji liberalne teologije i ona ja sadržavala elemente poganstva”,” rekao je Amazonski plemenski vođa.

Vođa Amazonskog plemena Macuxi,  Jonas Marcolino, rekao je da su indijanci koji su sudjelovali u ovoj ceremoniji potpuno izmanipulirani od strane ljudi Liberalne teologije, koji ih pokušavaju iskoristiti.

Zapitan da li je mu je u ceremoniji nešto izgledalo poznato, kao dio domorodačke kulture ili primitivnog kršćanstva, rekao je da je to izgledalo upravo “poganski.”

Marcolino, odvjetnik i matematičar, koji je bio nepismen prvih 18 godina njegovog života, sve dok nije primio edukaciju, rekao je u Rimu da je “diktatorstvo” misionara liberalne teologije “uništilo” stoljetni rad prvih misionara, te da propovijedaju konflikt i sprečavaju razvoj cijele regije, držeći domorodce u siromaštvu i jadu, sa kućama punim šišmiša i stopalima izjedenim od kukaca.

Također je zabrinut što oni koji sudjeluju u ovoj Amazonskoj sinodi u Vatikanu, drže istu liberalnu teologiju, a predstavnici domorodačkih naroda koji su pozvani da sudjeluju, indoktrinirani su da ostanu u svom primitivnom stanju.

Marcolino, koji je kršteni Katolik, rekao je da pojedina plemena još uvijek ubijaju svoju djecu koja imaju neku fizičku manu.

Rekao je da ova barbarska praksa perzistira uglavnom zbog toga, što i biskupi tih područja govore domorodcima da se vrate starim običajima, jer je to bolje nego prihvatiti “moderno bijelo društvo.”

“Ja vidim Liberalnu teologiju kao nauku koja ne oslobađa ljude od grijeha, od krađe, od laži, nego ih oslobađa od tehnologije i drugih stvari koje mogu poboljšati njihov život i odvesti ih dalje od barbarizma”, rekao je ovaj plemenski vođa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *