Američki Biskup zabranio proabortus političarima Svetu Pričest

Springfield, 06. lipnja 2019. – Biskup Springfielda u državi Illinois, zabranio je zastupnicima koji su glasovali za abortus primanje Sakramenta Svete Pričesti.

Biskup Thomas John Paprocki, odlučio je da državni zastupnici koji su radili na usvajanju novog zakona o abortusima u Illinoisu, ne mogu primati Svetu Pričest u njegovoj biskupiji, a svećenici su posebno upozoreni da ne daju Euharistiju niti predsjedniku Senata niti zastupnicima u Domu, koji su bili pro abortus.

 

” Prema kanonu 915, Kodu Kanonskog zakona…Predsjednik Senata John Cullerton i zastupnik Doma, Michael J. Madigan, koji su poticali i olakšali usvajanje novog zakona o abortusima, ne mogu primati Svetu Euharistiju u biskupiji Springfield u Illinoisu, jer su uporno ustrajali u promoviranju izopačenog zločina i vrlo teškog grijeha abortusa, koristeći svoje vodeće uloge i dajući svoje glasove javnoj podršci abortusa,” napisao je Biskup Paprocki 02. lipnja ove godine.

 

 

“Ove osobe mogu primati Svetu Euharistiju samo i nakon što se iskreno pokaju za ove teške grijehe i za to podnesu primjerenu pokoru, zbog skandala i štete koju su nanijeli, “ rekao je biskup.

 

Mada ih nije imenovao, Paprocki je spomenuo i druge pro- abortus političare:

 

“Proglašavam da Katolički državnici Generalne Skupštine Ilinoisa, koji sudjeluju u zlu i koji su počinili teški grijeh jer su glasovali za bilo koji zakon koji podupire abortuse, ne mogu primati Svetu Pričest, bez prethodnog pomirenja sa Kristom i Crkvom, u skladu sa Kanonskim Zakonom 915”, zaključio je Paprocki. 

 

Novi zakon o abortusima, na koji se osvrnuo Biskup Paprocki, dopušta abortuse zbog bilo kojeg razloga svih 9 mjeseci života bebe. Taj zakon su nazvali “Zakon o Reproduktivnom Zdravlju”.

 

Paprocki je naglasio :

“Osuđujem teška nemoralna djela Predstavničkog Doma Senata, države Illinois, koji su upotrijebili vrlo varljiv naziv za ovaj zakon, nazivajući ga “Zakon o Reproduktivnom Zdravlju”, proglašavajući abortus temeljnim pravom,” rekao je biskup.

 

Hvala ti Isuse za ovakve hrabre svjedoke Tvoje Riječi!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *