Američki svećenici pozivaju svećenstvo da se pridruži deklaraciji o “potpunom prihvaćanju” Humanae Vitaea

Upozoravajući da se brak, obitelj i spol “iznova izmišljaju i iskrivljuju”, američki katolički svećenici izražavaju svoje “potpuno prihvaćanje” crkvenog podučavanja protiv kontracepcije i pozivaju kolege klerike da im se pridruže.

Ove godine je 50. godišnjica Humanae Vitae, enciklike pape Pavla VI., kojom se potvrđuje katoličko učenje protiv umjetne kontracepcije. Američka Bratovština katoličkog svećenstva udružila se u potpori ove ključne enciklike, koja je prkosila seksualnoj revoluciji.

“Od 1968., neslaganje sa službenim naučavanjem ove enciklike među nekim teolozima i nepridržavanje među mnogim ljudima, potaknulo je neobično predviđanje pape da će se promiskuitet, pornografija, razvodi, ponovni brakovi, umjetna koncepcija i neprirodni odnosi razbuktati”, naveli su svećenici u LifePetitions, za LifeSiteNews. Do sada, njihova peticija ima 47 potpisnika.

Mnogi svećenici otvoreno su se pobunili protiv Humanae Vitae kada je objavljena. Suprotstavljanje svećeničkog klera Crkvenoj zabrani kontracepcije, tiho je napredovalo i činilo se da je prigušeno tijekom pontifikata Sv. Ivana Pavla II. I Benedikta XVI. Ponovno se podiglo sada pod papom Franjom. Novi član revitalizirane Papinske akademije za život, o. Maurizio Chiodi, čak je upotrijebio Amoris Laetitia kako bi tvrdio da neke okolnosti “zahtijevaju” kontracepciju.

“Bl. Pavao VI. Svečano je potvrdio višegodišnju Crkvenu nauku, da je bračna ljubav bitna i nužno orijentirana na ljubav i život”, pišu američki svećenici. “Nadalje, sva seksualna djela izvan braka ili ona koja nemaju za cilj obitelj i rađanje djece uglavnom su zla i stoga su uvijek grešna”.

“Kontracepcija je inficirala društvo s kulturom smrti koja pobačaj ne vidi kao ubojstvo nevinih nerođenih, već samo kao osobni izbor”, nastavljaju. “Ponovno se zalažemo za obranu Humanae Vitae jer se temelji na nepromjenjivom Zakonu o prirodnom moralu i na magisteriju Crkve”.

Svećenici bratstva kažu da se “boje miješanja države i sekularnih sila u Božansku pravdu, promicanjem i čak prisilnim djelima protiv svetosti života, braka i obitelji”.

Zemlje u razvoju često primaju novčanu pomoć od zapadnih država pod uvjetom da promiču kontracepciju, što vjerni katolički svećenici osuđuju u svom novom zahtjevu: “Osuđujemo nastojanje vlada i drugih institucija da prisiljavaju ljude, osobito one koji su u potrebi, da prihvate kontracepciju kao preduvjet za dobivanje dobrotvorne pomoći”.

U lipnju je gotovo 500 britanskih svećenika objavilo sličnu izjavu koja podupire katolički nauk protiv kontracepcije, rekavši kako je to ono što uistinu nudi “ključ ozdravljenja i istinskog razvoja našeg društva”.

“Pozivamo i potičemo našu zaređenu braću, kao i sve vjernike da se ponovno upoznaju sa naukom [ Humanae Vitae ] i snažno ga brane, te provode za opće dobro čovječanstva”, zaključuju američki svećenici.

https://www.lifesitenews.com/news/u.s.-priests-express-total-acceptance-of-humanae-vitae-urge-others-to-do-th

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *