Ateist poučava i kori plašljivog kardinala

Corrispodenza Romana (CR) je objavila kako kardinal Enrico Ricardo Ezzati, nadbiskup Santiago Čilea smatra legalizaciju abortusa čistom političkom stvari u koju se neće miješati, protivno učenju Katoličke Crkve.

Naime, u Čileanskom parlamentu se raspravlja da li treba ukinuti apsolutnu zabranu za abortuse i odobriti legalizaciju abortusa. U Čileu je na snazi zakon o potpunoj zabrani abortusa. Kardinal Enrico u Čileanskom listu El Mercurio tvrdi da se papa neće “miješati niti uzrokovati bilo kakav problem oko ovoga.” “U nekoliko prilika uvjeravao sam ministarstvo vanjskih poslova da papa dolazi kao pastor, a ne političar.” – rekao je kardinal Ezzati. (Komentar HKZ – Ovo je upravo obrnuto, Franjo dolazi kao političar, a ne kao pastir kojemu je prva briga spasenje duša)

Ova kardinalska kapitulacija prema legaliziranim masovnim ubojstvima u utrobi majke izazvala je komentar CR: “kao da je ubijanje djece u utrobi njihovih majki jednostavno parlamentarno trabunjanje a ne najteži zločin, kojem se treba suprotstaviti sa odlučnošću.”

Pozicija Ezzatija, lažno odvaja politiku od moralnog zakona, izdajući svoju visoku poziciju u Crkvi, kako primjećuje CR, tako da čak i ateist akademik, Profesor prava Carlos Pena i rektor Sveučilišta Diego Portales, osuđuje to u istom El Mercuriu.

“Ako papa i Ezzati doista vjeruju da je abortus ubojstvo i da bi njegova legalizacija “dozvolila genocid ” onda oni imaju dužnost proglasiti to otvoreno i javno, bilo da je papina posjeta politička, pastoralna ili drugačije prirode”-rekao je Pena.

Pena s punim pravom osuđuje Kardinala Ezzatija za “najokrutniji pragmatizam, jednostavno utilitarizam”, koji je razočaravajući za vjernike kao i za nevjernike (koji doživljavaju moralnu debatu u Čileanskom parlamentu vrlo ozbiljno).

Proglasiti – kako je učinio Kardinal Ezzati – da će papa šutjeti i neće uzrokovati bilo kakvu vrstu problema, jednostavno je uznemirujuće, jer kako netko može ostati tih pred legalizacijom zločina, ubojstva najnevinijih među nevinima? – rekao je prof. Pena

Pena stoga zaključuje :“Ovi aktivisti u vladi s punim pravom proglašavaju da bi bilo nepojmljivo za moralnog vođu kao što je papa odbiti svoj stav o počinjenju masovnog zločina.”

Nepojmljivo da, ali bilo kako bilo potpuno očekivano. Jer dok je papa Bergoglio uporno i javno zahtijevao pred civilnim vlastima ukidanje smrtne kazne za osuđene ubojice i čak ukidanje doživotne kazne za ubojice, niti jedanput nije pozvao na svjetsko ukidanje abortusa kroz politički zahtjev za legalnim reformama.

Ironično, baš u tim trenucima papa je djelovao kao političar, objavljujući političke zahtjeve za zabranom smrtne kazne – zahtjev prilično popularan kod pro – abortus ljevičara, dok u isto vrijeme sigurno izbjegava kritike koje bi mogao doživjeti, zahtijevajući zakon koji je trenutačno napadnut u Čileu, potpune zabrane ubojstava nevine djece u utrobi. 

“Doista je nevjerojatno da Kardinal Ezzati traži od svojih vjernika da prihvate šutnju pastira dok mu ubijaju ovce” rekao je prof. Pena.

I dok kardinal Ezzati stoji šutljivo u kutu, dok se u čileanskom parlamentu vodi rasprava o tome da li se treba legalizirati infanticid, nemoguće je ne primijetiti nešto važno, a to je da ga je upravo Bergoglio imenovao kardinalom.

Newly-elected Cardinal Ricardo Ezzati Andrello, Archbishop of Santiago, Chile, holds his papal Bull of the Creation of Cardinals and wears the red three-cornered biretta hat during a consistory inside the St. Peter’s Basilica at the Vatican, Saturday, Feb.22, 2014. (AP Photo/Alessandra Tarantino)

http://www.fatimaperspectives.com/fe/perspective1055.asp

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *