Austrijski biskupi hvale spremnost na cijepljenje kao dio kršćanske odgovornosti

Katolički biskupi Austrije vjeruju da je ubrizgavanje cjepiva protiv Covid-19 oblik kršćanske odgovornosti.

U izjavi objavljenoj na kraju njihove jesenskog zasjedanja, Austrijska biskupska konferencija rekla je da bi se “kršćanska odgovornost” tijekom pandemije koronavirusa trebala manifestirati kao “osobna odgovornost, obzirnost i solidarnost”.

“Spremnost za cijepljenje izraz je ovog stava”, napisali su biskupi.

“Još uvijek smo usred pandemije s ogromnim osobnim, socijalnim i ekonomskim implikacijama”, nastavili su. “Ne smije biti zaključavanja srca …”

Biskupi su istaknuli kako vjeruju da nedavne vijesti navode ohrabrujuće naznake da bi u dogledno vrijeme moglo postojati učinkovito i sigurno cijepivo protiv zaraze.

U ponedjeljak, 9. studenoga, nedugo nakon američkih izbora, BioNTech i matična tvrtka Pfizer objavili su da su razvili održivog “kandidata za cjepivo” protiv Covid-19.

( Auschwitz)

Ponavljajući svibanjsku izjavu lažnog proroka Bergoglia, austrijski su biskupi rekli da bi cjepiva protiv koronavirusa trebala biti dostupna širom svijeta po razumnim cijenama. Osudili su svako nacionalno gomilanje cjepiva ili ekonomske interese koji ometaju njegovu dostupnost siromašnima.

Međutim, također su naveli da postoje oni koji bi trebali dobiti prvi cjepiva, odnosno ljudi čija ih zanimanja dovode u stalni kontakt sa zaraženim osobama ili koji su na drugi način posebno ranjivi.

U izjavi biskupi su objavili i svoj odgovorni doprinos u vezi s ograničenjima katoličkog bogoslužja u Austriji.

Idući dalje od vladinih zahtjeva, austrijski biskupi zahtijevali su od katolika da na svim crkvenim službama, bilo u zatvorenom ili na otvorenom, budu udaljeni 1,5 metar i da nose maske.

Osim toga, odgodit će se sva krštenja, prve pričesti, krizme i vjenčanja.

“Ovim ograničenjima biskupi žele odgovorno doprinijeti prevladavanju krize”, rekli su u svojoj izjavi.

Katolici međutim vjeruju da je krštenje jedna od najvažnijih aktivnosti Crkve i da svi nevjenčani katolici koji nemaju zapreku za brak imaju kanonsko pravo na brak.

Ali ubrzo nakon što su dali izjavu austrijski biskupi zabranili su sve javne Mise.

Šef biskupske konferencije, Primas Germaniae (primas zemalja njemačkog govornog područja), nadbiskup Franz Lackner, rekao je da će vjerojatno doći do zaključavanja crkava.

“Samo 24 sata kasnije, rekao je da neće biti javnih misa do Svetog Nikole. Ovo je zaokret od 360 stupnjeva u roku od 24 sata. Kakva sramota!” – komentiraju katolici.

Tako i ovdje vidimo ostvarenje puno proroštava iz Knjige Istine, vezano za nedostupnost i ukidanje Sakramenata, ali i za stavljanje idola humanizma iznad istine bogoslužja!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *