Austrijski evanđelisti uveli obred homoseksualnog braka

Generalna sinoda Austrijske evanđeoske crkve – luteranska denominacija – u subotu, 9. ožujka, dopustila je homoseksualnim parovima da dobiju crkveni blagoslov tijekom javne ceremonije.

Sa 45 glasova za i 18 glasova protiv.

 

 

 

Rasprava je bila energična po komentarima iz više izvora.

 

Svaka je strana spomenula Bibliju kako bi opravdala suprotna stajališta. Glasači za ceremoniju blagoslova naveli su zapovijed ljubavi i govorili o Božjoj milosti i “prijateljstvu prema čovjeku”, što podsjeća na teologiju lažnog proroka.

 

Prema teološkom dokumentu koji je objavila Generalna sinoda, njihov je cilj približiti ljude koji pate od diskriminacije Kristu.

Lažni argument koji se sve češće čuje i u katoličkoj crkvi.

 

Oni koji zagovaraju ovaj blagoslov, također tvrde da Biblija ne osuđuje homoseksualna partnerstva.

 

Oni koji se protive blagoslovu istospolnih zajednica pozvali su na biblijsku tradiciju koja brak definira kao vjerni i cjeloživotni odnos između muškarca i žene, ukazujući na rezoluciju Sinode iz 1996. koja je upravo to rekla.

Od tada, luteranske skupštine Austrije stalno su se suzdržavale od sugeriranja da bi homoseksualni odnosi mogli dobiti javni blagoslov.

 

Ono što se promijenilo je priznavanje istospolnog građanskog „braka“ koji je postao zakonit u Austriji prošlog 1. siječnja, nakon odluke Ustavnog suda. Građanske zajednice (registrirana partnerstva) legalizirane su 2010. godine.

 

Baš kako smo upozoreni kroz Plavu knjigu svećenika Stefana Gobbija, crkvena masonerija u korak prati svjetovnu i vrši njenu vlast u kršćanskim crkvama.

 

Što se tiče buduće crkvene ceremonije, ona će izgledati poput braka, jer će elementi kršćanskog braka biti dio blagoslova. Od partnera će se očekivati ​​da obećaju jedni drugima “dobrovoljnu, cjelovitu osobnu skrb, cjeloživotnu vjernost, uzajamnu brigu i vjernost u dobrim vremenima i u lošim vremenima”, navode izvori.

 

Paralelno sa ovom vijesti imamo najavu kardinala Marxa vođe onoga što je ostalo od njemačke katoličke crkve, da će njemački biskupi napraviti pomake u reviziji katoličkog učenja o seksualnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *