Ažurirana cjelovita lista biskupa i kardinala koji javno svjedoče da su Katolici

Kardinali koji su potpisali dubiu:

Kardinal Walter Brandmuller, Kardinal Raymond Burke, Kardinal Carlo Caffara i  Kardinal Joackim Meisner

Biskup Rene Henry Gracida, je zadnji koji se izjasnio za dubiu. Za sada imamo ove pastire koji javno svjedoče da su Katolici:

Nadbiskup Luigi Negri: “Amoris Laetitia treba pojašnjenje, nažalost, sadašnji vođa Crkve još uvijek ostaje tih. Ja mislim da Sveti Otac treba odgovoriti.”

Nadbiskup Charles J.Chaput: Na pitanje da li mislite da papa treba odgovoriti na pitanje dubie? Chaput: “Da, Ja mislim da je uvijek dobro odgovoriti na pitanje , jasno.”

Kardinal Joseph Zen: “Ovo je zahtjev pun poštovanja od onih biskupa i kardinala za jasnom izjavom. Ja mislim da imaju pravo na odgovor.”

Biskup Rene Henry Gracida: “Što duže Franjo ostane šutjeti o dubiji, to će gore stvari doći u Crkvu.”

Nadbiskup Tomash Peta: “Samo glas Glavnog Pastira može definitivno spriječiti situaciju gdje Crkva u biti prihvaća razvod.”

Nadbiskup Jan Pawel Lenga : “Prisiljeni smo učiniti ovaj hitni apel za molitvom” obzirom na ” neučinkovitost brojnih apela upućenih privatno i na diskretan način Papi Franji, od mnogih vjernika i Pastira Crkve.”

Kardinal Wim Eijk: “Ne možete mijenjati nauk Crkve natuknicama ili opuštenim izjavama u avionskim intervjuima. Želim da se razjasni Amoris laetitia. Produženje zbunjenosti može samo rezultirati u porastu neželjenih praksi.”

Biskup Andreas Laun: “Pročitao sam zabrinutost četiri kardinala i slažem se s njima!”

Kardinal Renato Raffaele Martino: “Dopušteno je od strane nauka vjere okrenuti se papi i izraziti mišljenje-a također je pravedno da on odgovori.”

Kardinal Paul Joseph Cordes: “Sa objektivnim tonom, četiri kardinala tražili su uklanjanje dvojbi iz teksta Amoris Laetitia.”

Biskup James D. Conley: “Pitanja poslana Svetom Ocu imaju namjeru pomoći postići jasnoću.”

Kardinal George Pell: “Kako se vi možete ne slagati sa pitanjem?”

Biskup Athanasius Schneider: “Četiri kardinala učinili su samo svoju temeljnu dužnost kao biskupi i kardinali.”

Biskup Jan Watroba: “I ja sam osobno sada preplavljen mnogim sličnim pitanjima.”

Biskup Jozef Wrobel: “Četiri kardinala su učinili dobro tražeći jasnoću o Amoris Laetitia.”

https://www.lifesitenews.com/news/the-full-list-of-catholic-bishops-and-cardinals-for-and-against-the-dubia

Komentar prevoditelja: Nisam preveo ostatak teksta o biskupima i kardinalima koji su protiv dubie, cilj mi je bio potaknuti svećenike i biskupe koji ovo čitaju, da se ne boje stati na stranu istine i da vide kako nisu sami u ovome. Da vide da u svijetu ima hrabrih pastira.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *