Bankar središnje banke: Digitalna valuta bit će kao zrno riže i ugrađivat će se u tijelo

Samo vi spavajte, no žig zvijeri stiže brže nego što to možete zamisliti. Mislili ste da je korona bila opresija? Razmislite ponovno… Kako vrijeme odmiče pred nama se sve više otkriva dijabolični i zastrašujući smisao digitalnih valuta središnjih banaka.

Richard Werner, ugledni je svjetski ekonomist, sveučilišni profesor i autor mnogih knjiga o bankarstvu i ekonomiji. Prethodno je bio poznat po zagovaranju „kvantitativnog olakšavanja“ odnosno tiskanja novca da bi se pomoglo gospodarstvo.

Ovaj vrsni poznavatelj svjetskih središnjih banaka kaže da mu je jedan bankar središnje banke otkrio da će digitalne valute središnjih banka (CBDC) biti u obliku mikročipa koji će izgledati kao zrno riže i ugrađivat će se u tijelo. To je tehnologija koja će omogućavati vlastima da provode apsolutnu kontrolu nad stanovništvom.

Werner kaže da CBDC u biti nije novac nego sustav kontrole kroz dozvolu, te da na taj način naš novac zapravo više ne će biti naš. Za korištenje CBDC-a potrebno je otvoriti bankovni račun, ali ne kod komercijalne banke (npr. Zaba, PBZ, Erste…) nego kod središnje, narodne banke (npr. HNB).

Werner kaže da središnji bankari za sada vide prepreku u stavu kako je takav sustav kršenje ljudskih prava:

Kažu da postoji problem povjerenja jer ljudi sumnjaju da vlade i središnje banke samo pokušavaju ovo pokrenuti kako bi pratile, kontrolirale i ograničile transakcije. Apsolutno su u pravu.

Prema Werneru prva faza uvođenja bit će kroz aplikacije na mobitelu.

– Zašto još nije uvedeno? Nema stvarne potrebe za tim. Tu potrebu treba stvoriti, -rekao je Werner.

Predvidio je da će središnje banke koristiti buduće krize za uvođenje CBDC-a koristeći taktiku mrkve i nagrade. Sve će ići preko uvođenja univerzalnog osnovnog dohotka. Werner smatra da banke trebaju „najnoviju tehnologiju, CBDC mikročip za implantiranje“ kako bi „efikasno“ provodile politiku univerzalnog osnovnog dohotka.

Zanimljivo, kaže da su bankari namjerno odgodili uvođenje, jer je tehnologija bila spremna već oko 2015. COVID je naravno igrao ključnu ulogu, jer je uvođenje covid pasoša narodu onemogućilo kretanje i pristup hrani i lijekovima i drugim potrepštinama. Prema Werneru taj element je bitan za cijelu priču.

Kako prenosi LifeSiteNews, i Austin Fitts, bivša povjerenica ministra stanovanja i urbanog razvoja SAD-a otkrila je kako su mjere koje su se provodile za vrijeme korone stvorile temelj na novu svjetsku mašineriju središnjih banaka i tehnokratski „regulatorni i ekonomski model koji omogućava daleko veću središnju kontrolu“, te da će digitalni nadzor i sustav društvenih bodova omogućiti središnjim bankama da „prilagođavaju ili gase na razini pojedinca“.

Dakle, oko nas se polako steže uzica i samo je potrebna još jedna kriza da krene implementacija žiga zvijeri čija tehnologija već postoji, a sada su napravili i regulatorni okvir.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *