Bergoglijev pročelnik za Nauk Vjere kontrira Katekizmu: Problematično je homoseksualnost nazivati ‘neurednom’

Kao što znamo homoseksualne odnose Biblija strogo osuđuje. Jedan primjer:

Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se lijega sa ženom, obojica bi počinili odvratno djelo. Neka se smaknu, i krv njihova neka padne na njih. (Lev 20, 13).

Ili drugi iz Novog Zavjeta:

Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim, a tako i muškarci, napustivši naravno općenje sa ženom, raspališe se pohotom jedni za drugima… Znaju za odredbu Božju – da smrt zaslužuju koji takvo što čine – a oni ne samo da to čine nego i povlađuju onima koji čine. (Rim 1, 26 i 32)

Tako i Katekizam katoličke crkve homoseksualnu sklonost naziva teškim izopačenjem, objektivno neurednom kao i da se protivi naravnom zakonu:

Oslanjajući se na Sveto pismo, koje ih prikazuje kao teško izopačenje, Predaja je uvijek tvrdila da su »homoseksualni čini u sebi neuredni«. Protive se naravnom zakonu. Oni spolni čin zatvaraju daru života. Ne proizlaze iz prave čuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni. (KKK, 2357)

 

No, čini se da Bergoglijev novi pročelnik Kongregacije za Nauk Vjere, Tucho Fernandez, naučava neki drugi nauk iako još nije pravo ni sjeo na svoje novo mjesto.

Kako prenosi Gloria.tv, Fernandez je 13. srpnja dao intervju za Quotidiano.net u kojem je govoreći o Nauku da je homoseksualnost objektivno neuredna rekao kako postoji „problem“ kad se koristi teološki jezik jer „nekada ignorira učinak koji može imati na srca ljudi, kao da ne mare za bol koju stvaraju“.

Dalje je objasnio kako bi „papa Franjo“ (lažni prorok Bergoglio) „nesumnjivo koristio drukčiji jezik“.

Što se tiče biblijske osude homoseksualnih čina Fernandez smatra da to ne treba doslovno shvaćati nego „u tadašnjem povijesnom kontekstu“. Vidimo da je novi pročelnik za Nauk Vjere mišljenja da Božji moralni zakon ima rok trajanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *