Franjine meditacije Križnog puta je napisala teologinja koja je sudjelovala na sastanku „Iluminata” 2015.

Ovoga Velikoga petka, meditacije Križnoga puta koji će se tradicionalno održati u Koloseumu u Rimu, pripremljene su od strane francuske teologinje Anne-Marie Pelletier. Eminentna alumna Europskog instituta za religiozne znanosti (IESR) u Parizu nije nepoznata osoba.

Posebno poznata je postala 2014. godine, kada se davala nagrada Joseph Ratzinger. Nagrada se dodjeljuje od 2011. godine od strane Vatikanske zaklade Joseph Ratzinger – Benedikt XVI. „za posebne znanstveno-teološke doprinose u kontekstu suvremene rasprave.” Zakladu je osnovao 2010. godine papa Benedikt XVI. U prve dvije godine, Benedikt XVI. osobno je dodjeljivao nagradu. On se isto tako odrekao svoga sudjelovanja. Prema pravilima, nagradu dodjeljuje Odbor povjerenika,  „u dogovoru” s Benediktom.

Anne-Marie Pelletier je bila prva žena koja je primila Ratzingerovu nagradu. Osobito je nagrađena za studiju na temu „Žena u kršćanstvu”. Kardinal Müller, koji je predstavio nagradu u 2014., govorio je o „istaknutom liku današnjeg francuskog katoličanstva.” Osim na IESR, Pelletier predaje i na drugim akademskim institucijama, uključujući i židovski Institut Universitaire Elie Wiesel. Ona je član Francuskog udruženja za biblijske studije (ACFEB) i član Instituta Lustiger.

U svibnju 2015. ona se pojavila na popisu 50-ak sudionika u tajnom sastanku, koji je održan na Pedesetnicu na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu  (vidi Crkveni „Iluminati” – popis katoličkih tajnih članova). Popis predstavlja tko je tko među Kasperiancima. Tajni je sastanak bio s ciljem pripreme strategije državnog udara u listopadu (nadolazeće) biskupske sinode o obitelji. Ciljevi su bili: pristup [‘ponovno vjenčanim’ op. prevoditelja] bračnim parovima i homoseksualcima Sakramentima. Ukratko, „pastoralne inovacije” bile su cilj, kao što je vatikanist Edward Pentin napisao za Nacionalni katolički registar.

Kardinal Marx, nadbiskup Pontier i biskup Büchel, bili su među pozvanima

Trojica predsjednika europskih biskupskih konferencija bili su pozvani na sastanak. Najvažniji među njima je bio kardinal Reinhard Marx, predsjednik Njemačke biskupske konferencije i nadbiskup Münchena i Freisinga, a bio je prisutan i glavni tajnik Njemačke biskupske konferencije, isusovac Hans Langendörfer. Ostali gosti su bili nadbiskup Georges Pontier, predsjednik Francuske biskupske konferencije i nadbiskup Marseillea, te Markus Büchel, predsjednik Švicarske biskupske konferencije i biskup Sankt Gallena.

Potonji nije bio bez pikantnosti, jer je St. Gallen 1996. godine bio stjecište subverzivnog, unutar crkvenog tajnog kruga, koji je i sam dobio ime po tome gradu. Sekularna skupina koju je osnovao kardinal Carlo Maria Martini (tadašnji nadbiskup Milana) imala je svoga prethodnika, u biskupu Ivi Füreru, a uspjeh ove tradicije nastavio je Markus Büchel. Poziv je, naravno, bio neformalan jer se službeno radilo samo o privatnim sastancima iza zatvorenih vrata.

Poziv dvaju predsjednika biskupskih konferencija u Njemačkoj i Francuskoj otkriva ‘Rajnski savez’, koji je od velike važnosti nakon Drugog vatikanskog koncila.

Popis sudionika otkriva planiranje s vojnom preciznošću: nisu se susreli samo predstavnici Crkve i teolozi. Među pozvanim gostima su izabrani predstavnici vodećih medija kao što su ZDF, ARD, FAZ, NZZ i, naravno, Republika, dnevni list Eugenia Scalfaria – prema papi Franji, „jedine” novine koje on redovito čita. Pentin je tada ukazao na mišljenje Pelletier kako je Crkvi potrebna „dinamika uzajamnog slušanja” kao vodilja savjesti Magisterija „i odjek onoga što kršteni govore.”

Kao što je izvijestio Pentin, Pelletier je također tvrdila da je biskupska sinoda „osuđena na neuspjeh” kada „jednostavno potvrđuje ono što je Crkva oduvijek učila.” To je definitivna koncepcija ove stranke.  Osobito rijetku čast im na Veliki petak 2017. iskazuje Franjo.

http://eponymousflower.blogspot.hr/2017/04/authoress-of-popes-stations-of-cross.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *