Bergoglijeva brigada reagira na Correctio

Ovo je, dakle, bilo neizbježno. Skupina progresivnog klera, teologa, akademika i političara, od kojih su mnogi zabilježeni kao radikalni disidenti od Magisterija, kreirali su website, koju su nazvali Pro Pope Francis, s ciljem da brane Bergoglijeve ratnike od njihovih Katoličkih protivnika, a prije svega od potpisnika Correctio Filialis, Sinovske Korekcije.

Correctio, koju sam i sam potpiso, identificira „7 heretičkih stavova o braku, moralnom životu i primanju Sakramenata“ koji se šire cijelom Crkvom jedino na osnovi moralnih novotarija Amoris Laetitie (AL). Glavni stav među njima je nečuveni stav da razvedeni i „ponovo vjenčani“ ljudi mogu primiti odrješenje i Svetu Pričest bez prekida njihove preljubničke seksualne veze dok pri tom „razlučuju“ svoju moralnu obvezu prema „konkretnoj kompleksnost nečijih granica“ (AL). Ukratko, etička situacija se odnosi na iznimke kod Šeste Zapovijedi zato da bi se opravdale seksualne veze izvan braka koje su u biti zle i nikad dopustive u bilo kakvim okolnostima.

Correctio nadalje ukazuje da je Franjo, svim pisanim i verbalnim izjavama u korist ovoga razvoja, kao i odbijanjem da odgovori na pitanja i peticije koje se odnose na AL od strane četvorice kardinala i gotovo milijun vjernika, uzrokovao heretičke stavove koji se šire Katoličkom Crkvom.

Pro Francis website ističe otvoreno pismo Franji koje jasno daje na znanje da njegovi potpisnici nisu zainteresirani za obranu vjere, Crkve ili čak papinstva kao takvog, već jednostavno i samo za Franju i njegove novotarije, izričito zato jer radikalno krše autentični Magisterij:

Sveti Oče Franjo! Vaše pastoralne inicijative i njihovo teološko  utemeljenje su trenutno izložene kritici od strane jedne grupe u Crkvi. Ovim javnim pismom želimo naglasiti da smo zahvalni za Vaše hrabro i teološki utemeljeno vodstvo. Vama je u kratkom vremenu uspjelo pastoralnu kulturu katoličke Crkve reformirati po Isusovom načelu. Imate veliko srce za ranjene ljude i prirodu. Crkvu vidite na rubovima života, kao poljsku bolnicu. Vama je važan svaki čovjek jer je od Boga ljubljen. Zadnju riječ u ophođenju sa ljudima ne smije imati lagalistički zakon, već zakon koji se temelji na milosrđu. Bog i njegovo milosrđe obilježavaju pastoralnu kulturu koja je Vama u Crkvi tako važna. Vi sanjate o Crkvi kao „majci i pastirici“. Mi dijelimo taj Vaš san. Molimo Vas da ne skrenete s tog Vašeg puta. Mi Vas podupiremo  i molimo za Vas. Potpisnici

Jedino Franjo od svih papa u povijesti Crkve mari za „ranjene ljude“. Jedino Franjo vidi „Crkvu kao poljsku bolnicu, na rubovima života“ (što god da to znači). Jedino Franjo brine za „svakog čovjeka jer je od Boga ljubljen“. Jedino će Franjo osigurati da „milosrđe, a ne zakon, ima zadnju riječ“. Jedino s Franjom „Bog i Božje milosrđe obilježavaju pastoralnu kulturu“. Jedino Franjo od svih papa sanja o „Crkvi kao majci i pastirici“, što Crkva zasigurno nije bila prije Franje.

Drugim riječima, čini se da je jedino Franjo spreman odraditi golem posao transformacije Katoličke Crkve u liberalno protestantsku sektu o čemu čak ni Luther nije sanjao da bi mogao ostvariti.

Da su ovi radikalni progresivci  za papu – znači jedino za ovog papu – potpuni licemjeri koji odbacuju koncept Rimskog pontifa, čije autoritativne odluke o vjeri i moralu zapovijedaju odobravanje, sada je jasna stvar. Manje očita stvar je da zahtijevajući poslušnost prema „hrabrom i teološkom prizvuku papinskog vodstva“ samog ovog pape, oni postižu istu teološku grešku kao i druge dvije sastavnice Crkve: sedevakantisti i neo-Katolici.

Sve tri sastavnice inzistiraju na tome da papa ne može pogriješiti u onome što se odnosi na vjeru i moral bilo kojim papinskim dokumentom kojeg on može odabrati da će objaviti. Taj argument dijeli sa striktnim granicama papinske nepogrješivosti i vitalnom distinkcijom između autentičnog magisterijalnog dvotisućljetnog stajališta s jedne strane, a s druge, učenja određenog pape koji je zasigurno kadar pogriješiti i tako se udaljiti od autentičnog magisterija kada on ne govori ex cathedra. Povijest je pokazala ovo više od jedanput, a Franjo je već prvi povijesni primjer ove papinske sposobnosti da griješi izvan granica formalnih dogmatskih definicija.

Svaka od ove tri sastavnice postavljaju zasjedu ovoj neobranjivoj tvrdnji iz raznih motiva, međutim:

Progresivci zahtijevaju poslušnost Franji zato što je on taj papa kojeg su čekali, jer učenja drugih papa oni prihvaćaju ili napuštaju prema njihovoj mašti.

Sedevakantisti trebaju nepogrješivog i nesavladivog papu tako da oni mogu ustvrditi da koncilijarne pape koji pogriješe u nekim izjavama ili odlukama, ne mogu biti pape. Sedevakantisti uživaju u raspravi kako tradicionalisti moraju ili neupitno slušati koncilijarne pape u svemu što oni izjave ili ih odbaciti kao potpune varalice, bez via media po kojem netko može „prepoznati i oduprijeti se“ zabludi Rimskog pontifa u određenom slučaju.

Neo-Katolici ne mogu priznati da nisu uspjeli prepoznati Crkvenu krizu kakva je – katastrofalni raskid s tradicijom kojeg odobravaju i toleriraju koncilijarne pape – tako da oni pronalaze način kako da prikažu maltretirajuća „ortodoksna tumačenja“ bezbrojnih dubioznih papinih govora ili djela, uključujući katastrofalne novotarije Amoris Laetitia, zato da bi zanijekali postojanost takve krize.

Možemo se kladiti da će sve tri sastavnice djelovati kao jedno kada objavljuju bilo kakve kritike na sve veće razmnožavanje Bergoglijevih novotarija, bez obzira koje su (uključujući žene đakonice, oženjene svećenike, zajedničku pričest s protestantima i „reviziju“ Humanae Vitae, od čega je sve u fazi planiranja). Rezultat će vjerojatno biti – zaista, već je započeo – brutalni unutarnji progon branitelja tradicije kakvog nisu podnijeli ni sljedbenici Svetog Atanazija tijekom Arijske krize.

Pripremite se za najgore, nadajte se najboljem: ako ne oslobođenju Crkve iz Franjinih pandži i njegovih suradnika, onda kad se sve bude činilo izgubljenim, najdramatičnijem kraju cijele Crkvene krize. Obnova Crkve je neizbježna, jer će tako to napraviti Duh Sveti, iako možda mi to ne doživimo da bi vidjeli.

https://remnantnewspaper.com/web/index.php/fetzen-fliegen/item/3493-the-bergoglian-brigades-react-to-the-correctio

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *