Bergoglijeva potjera stigla tradicionalnu Trapističku opatiju u Njemačkoj

Staroobredna Trapistička opatija Mariawald, Njemačka, bit će zatvorena. Vatikan, Trapistički red i biskupija Aachen na čijem se području nalazi opatija, objavili su to u Mariawaldu. 

U samostanu su živjeli Trapisti od 1909. godine. Svi zaposlenici samostana gube posao. Redovnici će biti prebačeni u druge samostane. 

Tijekom ove godine samostan i sva njegova dobra bit će predani Aachenskoj biskupiji. Samostan i crkva Marije Majke Gospodina, vjerojatno će ostati zatvoreni zauvijek.

U pismu od 21. studenoga 2008. Benedikt XVI. je odobrio opatiji povlasticu da se vrati na stare običaje Trapističkog reda u liturgiji i monaškome životu. Posebno se to odnosi na povratak časnom Starom obredu. 

Papa Benedikt XVI je ovaj projekt vidio kao “obnovu Crkve u duhu tradicije”. Sada je ta obnova gotova, prije nego što je stigla pustiti korijenje.

http://eponymousflower.blogspot.hr/2018/01/bergolian-purge-claims-traditional.html

Samostan Mariawald  je bio jedini muški Trapistički samostan u Njemačkoj. Nisu primali nikakvu financijsku pomoć od biskupijskih fondova bogate Njemačke Crkve.

Samostanske tvrtke su stoga imale važnu ulogu u životu ovog samostana.

http://www.kloster-mariawald.de/view.php?nid=400

To nije u skladu sa namjerama neprijatelja Crkve da se stvore okolnosti, kakve su uglavnom danas, da Crkva bude apsolutno financijski ovisna o državi.

Najviše što nije bilo u skladu sa njihovim namjerama je Stari Obred, kojega Franjo, kao i većina Njemačkih biskupa otvoreno preziru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *