Bergoglio će odobriti “đakonice”

Poučavati pak ženi ne dopuštam, ni vladati nad mužem, nego neka bude mirna.

(1. Timoteju 2,12)

 

Nisu postojali ženski đakoni. Postojale su “đakonice”. To su bile supruge đakona. Tu je glavna uloga bila pomagati u dobročinstvima, posebno pomoć pri krštenju žena potapanjem kako bi se osigurala skromnost.

 

 

Ovi poslušnici kažu da će Franjo odabrati “pravi trenutak” za djelovanje. Stoga su nam već prenijeli njegovu odluku. Možemo pretpostaviti da je prije dvije godine odlučio odobriti “ženske đakone” i on je osnovao ovo povjerenstvo, ne kako bi istražili istinu i činjenice, već kako bi se izvršile njegove želje i da mu daju pokriće da to provede.

 

Što se tiče trenutka, on će pričekati do sljedećeg zlostavljanja od strane njegovih homoseksualnih svećenika i biskupa i njegovih vlastitih prljavo-izopačenih zataškavanja kako bi to uveo.

 

Žene “đakonice” nisu imale liturgijsku ulogu. Nikad nisu bile zaređene. Nema tu službe. Ako žene žele služiti, mogu biti djelatne sestre ili kontemplativne redovnice.

 

Oni koji predlažu ovaj goveđi izmet su heretici. To uključuje svakoga tko je sudjelovao u ovoj laži i rimskoga biskupa koji je to naredio.

Crkva trpi đavolski napadaj. Zarazio je srca, umove i duše većine njezinih biskupa i kardinala i svećenika. Većine? Da, većine. Da nije tako, onda bi ustali i usprotivili se toj pogrešci.

Ti i ja kao katolici moramo ostati vjerni Kristu i njegovoj Crkvi i cijelom magisterijskom nauku. Ti i ja se moramo suprotstaviti tim zlim ljudima i njihovim makinacijama.

 

https://voxcantor.blogspot.com/2019/01/bergoglio-will-approve-women-deacons.html

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *