Bergoglio naložio “kućni pritvor” biskupu Athanasiusu Schneideru, ali na takav perfidan način da se nije moguće žaliti

Dobili smo još jedan prijevod iz Italije. Iako je ova kontroverzna vijest već odavno u opticaju, još uvijek plijeni komentare i pažnju onih koji traže istinu.

Činjenica je da Schneider više ne putuje po svijetu, kako je to običavao činiti prije. Tako nije sudjelovao ni na konferenciji CIC 2018, Kknferencija Katoličkog Identiteta, koja se održava jednom godišnje u SAD-u, a čiji je Schneider kroz godine postao zaštitna ikona.

 

Zahvaljujemo svim našim suradnicima koji svoje vrijeme daruju na dobrobit drugih u širenju istine:

 

Prijašni biskup Karaganda, koji je sadašnji pomoćni biskup Astana, Athanasius Schneider, primio je verbalni nalog od Vatikana u kojem se zahtijeva da smanji učestalost svojih putovanja u inozemstvo. Ova je mjera donesena prošlog proljeća; biskup je saznao o ovoj izvanrednoj mjeri ograničenja njegove slobode, u travnju, od nunzija ( papinog izaslanika) u Kazakahistanu, Francisa Assisi Chullilatta.

 

Ali – drugi čudni i bitni podatak u ovom je slučaju – da je Schneider ovu odluku, naređenu direktno od Sekretara Države, kard. Pietra Parolina, primio samo usmeno. Papin izaslanik nije mu dao ništa napisano, nikakav dokument na temelju kojega bi biskup mogao pokrenuti legalni sudski postupak, eventualno kod Biskupske Kongregacije, ili kod Vrhovnog Crkvenog Sudstva, gdje su, do dolaska pape Bergoglia, svećenici i biskupi mogli podnijeti optužbu i prizvati se protiv presude i odluke sudske vlasti koju su smatrali nepravednom.

 

Biskupu Schneider nije dano nikakvo obrazloženje, koliko je poznato osobama njemu bliskim, koje smo kontaktirali, da se objasni ovaj izvanredni zahtjev. Naime, svaki put kad ima u programu jedno putovanje u inozemstvo, mora obavijestiti papinog poslanika ( nunzija).

 

Ne znamo dali u sudskoj vlasti papinog poslanika postoji i ona vlast, koja bi mu eventualno negirala pravno ovlaštenje izlaska. Biskup Athanasius Schneider, kako znaju čitatelji Stilum Curiae, jedan je od najslobodnijih glasnika, krajnje otvoren da prijavi i optuži – na sinovski način i s poštovanjem, ali čvrst način – zastranjenja i konfuziju u današnjoj Crkvi.

 

Nemoguće je ne uvidjeti različitost postupanja prema njemu i kard. Theodoreu McCarriku, koji je udaren sankcijama Benediktta XVI ( među kojima i zabrana putovanja), a poslije upućen kao Franjin poslanik u Kinu, na Filipine, u Armeniju, te kao pokretač sjedinjenja sa Kubom da pripremi posjet pape Franje.

 

Ili prema kard. Maradiagai, velikom papinom Savjetniku, koji je prepustio – zbog svojih čestih putovanja – biskupiju Tegucicalpa, u ruke svog pomoćnika biskupa Pineda, svoju desnu ruku prisiljenog na ostavku zbog otvornog pisma desetine sjemeništaraca koji su ga optuživali za nedolično ponašanje o čemu nedavno opisuje Religion Confidencial.

 

Uostalom nemamo se što čuditi pred ovim događajima koji su vidljivi znak jednih sve više markantnih neugodnosti u odnosu na slobodne glasove u jednom režimu u kojem se govori o dijalogu, ali gdje se ne podnose kritike.

 

I gdje se zato radije daje prednost skrivenim sredstvima ušutkivanja da se ograniči sloboda izražavanja.

Slično kao i “Savjet” koji je dan američkim biskupima – uvijek naglas, uvijek od jednog papinog izaslanika, da se ne pozivaju u biskupije osobe kao što je kard. Burke, i, ako nije moguće izbjeći njegovu osobu, da se u tom slučaju ne dolazi…. 

 

 

Komentar prevoditelja – evo jednog prevedenog članka koji je nemalo potresan. Duže je trebalo da se dobro prevede, ali je uistinu važno znati koliku silu ima đavao nad poglavarima Crkve. Apokalipsa Zadnjih Vremena.

Ali Djevica Presveta će to sve satrti Svojim Presvetim Nogama, Petom poniznosti u Sili Duha Ognjenoga.

 

IL PAPA IMPONE “I DOMICILIARI” AL VESCOVO ATHANASIUS SCHNEIDER. NIENTE DI SCRITTO, COSÌ NON È POSSIBILE IL RICORSO…                                                             

Marco Tosatti

Il vescovo ausiliare di Astana, e precedentemente vescovo di Karaganda, Athanasius Schneider…

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *