Bergoglio napada Benedikta XVI i zadaje niski udarac

31. 05. 2017. “Biskup obučen u bijelo” (kako se je Bergoglio definirao u Fatimi), jučer je izravno napao papu, Benedikta XVI – što, ostajući u viđenju “Treće Tajne” – mnogo sliči na drugog protagonista ovog proročanstva: “drhteći, s teturavim korakom, ožalošćen bolima i mukom”. Za vrijeme propovijedi u Svetoj Marti – u kojoj šalje poruke, gromove, upozorenja – Bergoglio je uzeo riječ poslanice na Svetoj Misi, u kojoj se govori o oproštaju Pavla od zajednice u Efezu, da bi bacio uvrede protiv “pastira koji se ne zna oprostiti i vjeruje da je u središtu svijeta.”

Tako je sintetizirano od Radio Vaticana. I Vatican Insider – sito ultra bergogliano, oslovio je na isti način: “biskup se treba znati oprostiti, nije središte svijeta”. Pod naslovom: “Papa u Svetoj Marti: pastir treba ostaviti kako priliči, a ne “na polovicu”  i bez “prisvajanja stada”.

Dva naslova sintetiziraju pretvrdu propovijed gdje se je ustvari papa argentino (bez da imenuje) oborio na Ratzingera: “pastira koji ne uči oprostiti se.” Bergoglio upućuje na primjer Svetog Pavla “koji nije nepravedno prisvojio svoje stado”.  Poput Apostola – kaže Bergoglio – ne smije se biti u uvjerenju da si “središte povijesti, povijesti velike i povijesti male”, nego samo “poslužitelj”.

Zašto je uputio ovako jaki napad protiv Benedikta XVI? U drugim je prilikama upravo citirao šutnju pape u mirovini kao primjer odricanja i diskrecije. Ali ovih je dana papa Benedikt progovorio. Zato je postao cilj za napad.

Ova je propovijed jedan kolosalni autogol.

http://www.liberoquotidiano.it/news/personaggi/12401632/antonio-socci-papa-francesco-attacca-ratzinger-colpo-basso–.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *