Bergoglio optužio Čileance za klevetu

Franjo podupire biskupa Barrosa, optuženog da je znao za seksualne zločine svoga mentora – “Nema niti jedan dokaz” 
Iquique (kath.net/KAP) Papa Franjo je branio čileanskog biskupa Juan Barrosa, koji je optužen vezano za skandal zlostavljanja. Nema “niti jedan dokaz” protiv njega, rekao je Franjo tijekom posjete Čileu u četvrtak. “Sve je kleveta, je li to jasno?” Rekao je papa. Franjo je ovo rekao tijekom Misne službe u Iquiqueu. Bila je to zadnja Misa na njegovom četverodnevnom posjetu Čileu. 

“Na dan kad budem dobio dokaz protiv biskupa Barrosa, govorit ću”, odgovorio je Franjo na pitanje lokalnog novinara. Barros je optužen za poznavanje seksualnih prijestupa svećenika Fernanda Karadime.
Danas 87-godišnji Karadima, jednom je bio među najistaknutijim Katoličkim klericima u Čileu, osuđen je zbog zlostavljanja 2011. godine. Barros je bio jedan od duhovnih učenika Karadime. Papa Franjo imenovao je Barrosa početkom 2015. sa mjesta glavnog vojnog biskupa, za pastira male biskupije Osorno u južnom Čileu. Franjina odluka je također bila kritizirana. 
Rasprava o Barrosu i njegovo pojavljivanje na događajima s Franjom trajala je tijekom cijelog papinog boravka u Čileu. 
http://eponymousflower.blogspot.hr/2018/01/pope-accuses-chileans-of-slander.html

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *