Bergoglio uzima zamah da skroz izbriše baštinu Pape Benedikta

“Još dvije niti koje povezuju papu Franju s njegovim prethodnikom su prekinute”

(Rim) Talijanski dnevni list Libero danas je objavio sljedeći tekst, koji je reproduciran u cijelosti.

“Teza je jedna od najozbiljnijih. To pokazuju i dokazi. Papa Franjo ima plan za uklanjanje nasljeđa i učenika Benedikta XVI. Operacija je potresla Vatikan, koji se ni na koji način nije bitno usprotivio sadašnjem papi.

 

 

Tezu je iznio Riccardo Cascioli [glavni urednik katoličkog internetskog dnevnika Nuova Bussola Quotidiana] u dnevniku Il Giornale:

“Pitanje je dana kada će još dvije stvari koje povezuju papu Franju s njegovim prethodnikom biti prekinute. Više se glasova čuje koji tvrde da je ukinuta Prefektura Papinskog kućanstva, njezin sadašnji – i istodobno osobni tajnik Benedikta XVI. Msgr. Georg Gänswein i Papinsko povjerenstvo Ecclesia Dei. “

 

To su dvije vrlo ozbiljne odluke, slične protjerivanju kardinala Raymonda Burkea, kojega je Joseph Ratzinger pozvao u Rim 2008. godine za Prefekta apostolske signature.

U studenome 2014. godine smijenio ga je papa Franjo, koji ga je već prije godinu dana smijenio s pozicije člana Kongregacije za biskupe.

Slična je sudbina zadesila kardinala Gerharda Müllera.

 

Sada je stiglo vrijeme za presjeći zadnji link, mons. Gänsweina, osobu neugodnu za Franju. Ukidanje Prefekture Papinskog kućanstva, s premještanjem dužnosti u dio Državnog tajništva, omogućilo bi papi da se riješi Gänsweina i opravda operaciju potrebom za reformom kurije.

 

Što se tiče kraja Papinskog povjerenstva Ecclesia Dei, o kojem se već neko vrijeme govori: Posljedice su eksplozivne. To bi dalo veliki prostor onima koji žele eliminirati Summorum Pontificum i Latinsku Misu.

 

Ovo je sljedeći udarac Ratzingerovom naslijeđu, koje Franjo, čini se, želi iskorijeniti.

http://eponymousflower.blogspot.com/2019/01/pope-taking-swipe-at-legacy-of-pope.html

 

Iako je u gornjem tekstu zadržana izvorna terminologija, onoga kojega danas nazivaju papom Franjom, na HKZ-u nazivamo njegovim pravim imenom – lažni prorok.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *