Biskup Andreas Laun potpisao “Deklaraciju istine o braku”

Na Blagdan Bogojavljenja, još jedan hrabri biskup pridružio se redovima onih šest drugih prelata koji su već potpisali deklaraciju trojice Kazahstanskih biskupa koji ispovijedaju nepromjenjive istine o sakramentalnom braku i protive se mijenjanju ili omekšavanju Crkvenih učenja o mogućem pristupu “razvedenih i ponovno vjenčanih“ Sakramentima.

Biskup emeritus Andreas Laun, bivši pomoćni biskup Salzburga, Austrija, pružio je javnu potporu ovoj deklaraciji o odanosti Kristovom nauku o braku. Biskup Athanasius Schneider, jedan od izvornih potpisnika, potvrdio je dodavanje Launovog imena u prilog dokumentu.

Biskup Laun također je potpisao sinovski apel objavljen 2016. godine, koji je sadržavao potpise “tisuća biskupa, svećenika i katoličkih vjernika koji su objavili svoju vjernost nepromjenjivim učenjima Crkve o braku i Njenoj neprekinutoj disciplini”.

U prosincu 2016. godine, biskup Laun je dao  Onepeterfiveu intervju u kojem je tada branio četiri dubia kardinala zbog toga što su napisali i objavili svoja pitanja u vezi Franjina dokumenta o braku, Amoris Laetitia.

Od tome je Laun rekao:

„Pročitao sam zabrinutost četiri kardinala i slažem se s njima! Osim toga osobno znam osobito Kardinala Meisnera i Caffarrau i znam kako su oni kompetentni! S njima, ja sam u najboljem društvu!

[…]

Ponašanje kardinala [dubie] je služenje učenju Crkve! U povijesti postoje mnogi primjeri kritike, također i pape. Međutim, mora se slijediti “moralnost kritike”: to jest, ljubazno, objektivno, pravedno, rođeno iz ljubavi i s puno razumijevanja za onoga koga treba kritizirati, jer svaka kritika također boli više ili manje.“

Potpis biskupa Launa podiže broj Apostolskih nasljednika u prilog „Deklaraciji istine o braku“ na sedam – šest biskupa i jednog kardinala.

https://onepeterfive.com/bishop-andreas-laun-signs-kazakhstan-statement-marriage/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *