Biskup Bridgeporta vraća molitvu Svetom Mihaelu Arhanđelu nakon svake Svete Mise

BRIDGEPORT, 31. kolovoza 2018. – Biskup je uputio sve svoje svećenike da mole molitvu Sv. Mihaelu Arhanđelu nakon svake Mise kao odgovor na krizu seksualnog zlostavljanja koja sada pustoši Katoličku Crkvu.

Biskup Frank Caggiano iz Bridgeporta učinio je taj zahtjev važećim od 15. rujna, blagdana Gospe žalosne, na taj će dan voditi sveti sat i Misu zajedno sa svim svećenicima u biskupiji.

Traži da se molitva Sv. Mihaelu moli nakon svake Mise počevši od tog dana i potaknuo je katolike da ju “osobno mole”.

59-godišnji Caggiano, rođen u Brooklinu, imenovan je pomoćnim biskupom Brooklinske biskupije od strane pape Benedikta XVI., godine 2006. godine. Biskup Bridgeporta je postao 2013.

“Molitve koje je 1884. godine objavio papa Lav XIII., uključivale su molitvu Sv. Mihaelu. Ove su molitve bile moljene nakon svake Mise barem 80 godina “, istaknuo je biskupijski svećenik fra. David Kloster u gostujućem postu na liturgyguy.com.

“To što su bile zaustavljene, dalo je veliki ulaz sotoni i njegovim slugama, to je bila tragedija za Crkvu. Nadam se da će Crkva ponovo imati snažnu korist od te molitve”, napisao je.

Nadbiskup Carlos Vigano je svojim svjedočenjem prošle subote naveo da su brojni kardinali, biskupi i svećenici znali o McCarricku.

Kako se kriza produbljuje, Bridgeportska biskupija nije nepogođena takvim pitanjima, ali provodi politiku transparentnosti.

Istoga dana kada je biskup Caggiano najavio svoju Misu obnove i ponovno uspostavljanje molitve Sv. Mihaelu, biskupija je objavila pismo kojim je suspendirala fra. Franju Gomeza-Franca svećeničke sposobnosti.

Iako Gomezovo ponašanje nije bilo protuzakonito ili nemoralno bilo je ozbiljno kršenje granica s maloljetnicima i kršenje pravila ponašanja biskupije, navodi se u pismu.

Gomez je odbio slušati i odlučio napustiti svećeništvo, pa ga je biskup onemogućio da dalje ostvaruje Sveti red svećeništva.

https://www.lifesitenews.com/news/us-bishop-tells-parishes-to-recite-st-michael-prayer-after-every-mass-in-re

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *