Biskup iz Sjedinjenih Država ujedinjuje se u korekciji pape Franje, zbog širenja hereza

Rujan 25. 2017. (Life Site News) – Katolički Biskup u Teksasu dodao je svoje ime na nedavnu deklaraciju koja optužuje papu za širenje raznih hereza protiv Katoličke vjere i traži njegov ispravak.

Rene Henry Gracida, Biskup Emeritus iz Župe Corpus Christi, poslao je poruku preko svog bloga u Nedjelju kopirajući email koji je poslao organizatorima “korekcije”, čestitajući im na njihovim akcijama, te ih zamolio da dodaju i njegovo ime na mjesto potpisnika.

“Proširujem moje čestitke i zahvalu organizatorima Korekcije i želim dodati moje ime listi onih osoba koji se slažu sa sadržajem Korekcije, a time se želim poistovjetiti s njima.” napisao je Garsida na svom blogu, Abyssus,Abyssus Invocat.

Garcida također ohrabruje Katoličke vjernike da dodaju svoj vlastiti potpis peticiji koja podupire Korekciju.

Gracida je prvi kanonski regularni biskup u Katoličkoj Crkvi koji se udružio sa deklaracijom.

Dokument naslova “Sinovska korekcija koja se odnosi na širenje hereza,” prihvaćen je sa više od 60 potpisnika klera i laika znanstvenika.

Do primanja Garcidinog potpisa, jedini biskup koji je prihvatio Sinovsku korekciju bio je Biskup Bernard Fellay, vrhovni general Svećeničkog Bratstva Sv. Pio X (SSPX). Bratstvo SSPX je svećenički red koji trenutačno ima nereguliran status u Crkvi, ali je u pregovorima sa Vatikanom. Papa Franjo osobno, proglasio je njihove ispovijedi valjanima.

Sinovska Korekcija također je prihvaćena od brojnih svećenika čiji je kanonski status obzirom na Vatikan regularan.

Korekcija naglašava  kako je papa Franjo “učinkovito podržao” sedam heretičkih prijedloga koji se odnose na grješnosti preljuba, vezujuće prirode moralnih zakona i primitka Sakramenata Katoličke Crkve, iako ga ona osobno ne sudi krivim za grijeh hereze.

Dokument je napisan čvrstim tonom, ali s puno poštovanja, izražavajući “duboku tugu” zbog same potrebe za ovakvom korekcijom pape, “na račun širenja hereza, koje se ostvaruju preko Amoris Laetitia i drugih riječi, djela i propusta Vaše Svetosti.”

Korekcija osuđuje izjave pape u njegovoj apostolskoj pobudnici  Amoris Laetitia, koja čini se opravdava djela osuđena od Katoličke Crkve kao smrtne grijehe, te dozvoljava Sakramente onima koji žive u grijehu preljuba. Također žali za papinim prihvaćanjem i opravdanjem nauka Martina Luthera, koji je osuđen ekumenskim Koncilom Trenta.

Gracida, bivši Benediktinski monah, služio je od 1983 do 1997 god. kao peti biskup Župe Corpus Christi. On ima 94 godine. Ranije na svom blogu, izrazio je zabrinutost o sadržaju Amoris Laetitia, kao i o ilegalnim djelima kardinala koji su sudjelovali u izboru pape Franje.

https://www.lifesitenews.com/news/u.s.-bishop-adds-his-support-to-correction-of-pope-francis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *