Biskup oštro kritizira papinog biografa, koji je izjavio da su Franjini kritičari psihički bolesni

Katolički biskup oštro kritizira Engleskog biografa pape Franje, Austena Ivereigha, jer je nedavno optužio obraćenike na Katolicizam za psihičku bolest, s obzirom da kritiziraju papu.

„ Arogancija progresivista, koji su javni glas sadašnjeg pontifikata nigdje nije tako očita, kao u trenutnoj kampanji koja ima ubilački karakter, protiv obraćenika na Katoličku Vjeru“ napisao je biskup Rene Henry Gracida, biskup Emeritus diocezije Corpus Christi, na svom blogu.

Ivereigh  je optužio obraćenike koji su kritizirali neke akcije i izjave pape Franje za „ obraćeničku nervozu“. Pohvalio je Michael Sean Wintersa sa National Catholic Reportera za stav sličan njegovu. Winters je izjavio da mu je muka od obraćenika koji govore da papa nije Katolik.

U stvari mnogi Franjini ljuti, bučni kritičari nadodaju da je on kao glavni urotnik u zavjeri da se promjeni Katolička vjera“ napisao je Ivereigh.

Ipak umirovljeni Teksaški biskup kaže da on ima iskustvo da obraćenici drže do Katoličke vjere više nego do ičega drugog. U stvari biskup izjavljuje da je njegovo iskustvo i drugih biskupa i svećenika koje on zna, da su baš obraćenici karakteristični toliko da se njihova vjera može usporediti sa dvjema parabolama našega Gospodina Isusa Krista: Zakopano Blago i Skupocjeni Biser.

„Kao Katolik od rođenja, mogu svjedočiti iz moga vlastitoga iskustva, da nisam kao što je to često slučaj kod Katolika, razumio veliku vrijednost Tradicije Crkve, dok nisam zalutao od praktične vjere na nekoliko godina u mojim ranim dvadesetima. Ali kad sam došao sebi, vratio sam se prakticiranju vjere sa obnovljenim poletom, kasnije postavši benediktinski  redovnik, svećenik i biskup,“ prisjeća se biskup Gracida.

Inače Ivereigh je svoj članak objavio u Cruxsu. Napao je poimenice: Matthew Shmitza i R.R. Renoa sa First Things, Ross Douthata iz The New York Times, Carl E. Olsona sa Catholic World Report, John Henry Westena sa LifeSiteNews, Daniel Hitchensa sa Catholic Heralda i Edward Pentina sa Nacional Catholic Register. Sve ove ljude je optužio da pate od imaginarnog psihološkog poremećaja.

Američki Kanonski odvjetnik Edward Peters nazvao je Ivereighov članak jednim od najsramotnijih eseja koje je Cruxs ikada objavio.

https://www.lifesitenews.com/news/bishop-slams-papal-biographer-for-labelling-converts-who-question-pope-ment

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *