Biskup Palerma oduzeo župu i naredio strogu šutnju svećeniku koji je kritizirao vodstvo Crkve

Biskup Palerma, Corrado Lorefice, naredio je don Alessandru Minutella da u roku od 15 dana napusti župu u kojoj djeluje kao župnik i da ostane u najstrožoj šutnji uz period “odmora”. U tekstu don Minutella osobno objavljuje ovu vijest u župi i objašnjava biskupovu odrednicu, prouzrokovanu, koliko izgleda zbog njegovog ne biti “u zajedništvu sa Crkvom”. Don Minutella je mnogo kritičan zbog aktualne Crkvene situacije.

Tko je zainteresiran može čuti ovaj proglas, koji se saziva 22.04. u dvorani Sporta Palaferroli u Veroni, skup molitve i vjere, za kršćanski otpor katolika koji su umorni od sve većeg širenja hereza “koje provodi Crkveno vodstvo”. Sudionici trebaju doći sa Krunicom i prethodit će Euharistijsko noćno klanjanje. Don Minutella poziva da se donesu bijelo – žute zastave Vatikana – one lijepe zastave sa ključevima Svetog Petra. “Tražit će se blagoslov Svetog Oca Benedikta XVI. Krenimo u borbu prije nego dotaknu Svetu Misu”.

Nakon odricanja (misli na papu Benedikta XVI) i u ovom sadašnjem vremenu “Oni koji su bili antipapisti sada su postali ultrapapisti, skoro idolatori. Euharistija je postala kruh zajedništva, bratska hrana bez više ikakvog naglaska Stvarne Nazočnosti. “Crkva u anarhiji, koja prakticira, u Italiji, “gubitak osjećaja krivice” o temama abortusa, eutanazije, rastave i homoseksualnosti, koja živi, “manijačku i opsesivnu potrebu za ekumenizmom”, s rizikom “pankršćanskog sinkretizma i možda panreligionizma”.

Prije disciplinske kazne određene od biskupa Lorefice, don Minutella je upozoravao da se “želi ušutkati one koji nisu u suglasnosti”, koji su šokirani “utrkama na biciklu do Oltara i od aperitiva na završetku Svete Mise umjesto zahvaljivanja”. Naglasak je na biskupa Palerma kojemu je darovana bicikla i koji je odmah sjeo na nju, u Katedrali, sa liturgijskim haljinama i mitrom, kako se vidi na fotografiji. 

Don Minutella spominje imena Enzo Bianchi, Alberto Melloni, Antonio Spadaro, Bruno Forte i Walter Kasper kao protagoniste ove crkve dijaloga i milosrđa koji pod tim riječima “Skrivaju oružje osuđivanja i sumnjičavosti prema onima koji nisu u suglasnosti s njihovim mišljenjem”.

Vodstvo Crkve koje se predstavlja s licem milosrđa i dijaloga, a koje ustvari širi sve više klimu terora i straha na način diktature sa ukusom populista, Don Minutella nastavlja da “oni koji izražavaju zbunjenost nisu farizeji tvrda srca” nego osobe koje ljube katoličku Crkvu. Zbog ovoga, u času u kojem “krivovjerje širi vodstvo Crkve same”,  tiče se katolika da se odupru. Don Minutella upotrebljava grčki izraz upomoné: ustrajnost, postojanost, otpor ne u političkom smislu ili revolucionarnom, nego “u obrani zdrave doktrine do onda kada će se Gospodin vratiti”, protiv “zapovjedništva lažne Crkve”. 

Navještava vrijeme mučeništva, “morati ćemo trpjeti, možda i ja prvi, možda ću biti ekskomuniciran, podvrgnut kanonskim sankcijama, jedan svećenik koji je dao život za svoju službu i za duše, kako je pred očima sviju; na redu smo da budemo kažnjeni, ali držeći upaljenu katoličku baklju u očekivanju da se oluja lažnog proroka iscrpi pred nogama Žene Odjevene Suncem”. 

“Don Minutella često citira Apokalipsu: u vremenu smo Crvenog Zmaja, kaže. Traži od svih da izađu na vidjelo, i od Pape, prije nego ide u Fatimu, da pojasni svoj odgovor na Dubiu i da kaže da ne želi dozvoliti Svetu Pričest rastavljenim i ponovno vjenčanima.”

 https://lucechesorge.org/2017/04/01/palermo-il-vescovo-in-bicicletta-toglie-la-parrocchia-e-impone-il-silenzio-al-prete-critico/

 

One Comment

  1. Očito je da smo jako blizu trenutku kada će se Crkvu Kristovu Njegovo Tijelo ponovno razapeti vukovi u jagnjećoj koži. Kako je bilo prvi put tako i sada većina onih koji su Kristovi će se razbježati a samo mali broj onih koji istinski ljube Krista ostati će pod Križem i biti će spremni položiti svoj život za Krista. Ovaj hrabri svećenik je jedan od tih na žalost koliko je meni poznato kod nas za sada niti jedan uz nadu da će se naći barem neki koji će prezreti svoju sigurnost i biti spreman javno ustati protiv svetogrđa koje je sad već toliko očito da se neće moći nitko opravdati da nije znao. Vidjet ćemo tko je to spreman sa svojim Bogom zajedno biti jedno i visjeti na Križu kako bi bio jedno i u Ljubavi i Slavi Gospodnjoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *