Biskup pozvao američke katolike da se pripreme za progon zbog obrane braka

Biskup Thomas Olmsted iz Phoenixa je u utorak, pozvao katoličke parove da se „usredotoče“ na svoje sakramentalne bračne zavjete i budu otvoreni životu. Također je rekao da su katolici pozvani ustati za nerođenu djecu koja su izložena riziku od pobačaja i kritizirati protivljenje zakonu o zaštiti preživjelih od abortusa Born-Alive.

 

“Braćo i sestre u Kristu, možemo to učiniti”, rekao je. Stvoreni smo za ovo vrijeme. Bog nas je odredio za ove povijesne okolnosti. “

 

Olmsted je primijetio da je zaređen za svećenika iste godine kad je zakon Roe v. Wade prošao. Zakon koji je otvorio vrata pobačaju u Americi.

 

“Moja je pastoralna dužnost svjedočiti Evanđelje života”, izjavio je Olmsted, “i moliti i raditi za obnovljenu zaštitu prava najranjivijih među nama.”

 

Kristovo uskrsnuće bilo je vezano za Njegovu tjelesnost, rekao je Olmsted i da je “u središtu mnogih hereza tjelesnost.”

 

“Svako odbacivanje tjelesnosti odmah će ciljati na dvije lijepe, ali zahtjevne, a ponekad i nezgodne stvarnosti”, rekao je: “brak i dijete.”

 

Brak je stajao na putu ranim gnosticima i drugim povijesnim skupinama i likovima, nastavio je biskup, navodeći neke, uključujući Henrya VIII i Martina Luthera.

 

“A brak sada stoji na putu ideologije spola”, rekao je. “Daljnje slabljenje braka neće učiniti ništa za jačanje naše velike zemlje.”

 

“Mi kršćani, dakle, moramo ustati za ovu stvarnost braka danas u našim domovima i javno, unatoč stvarnom riziku progona, jer to činimo.”

 

 

Dijete je također cilj kada je u pitanju tjelesnost, Olmsted je nastavio, ističući “glasno protivljenje” Zakonu o zaštiti preživjelih od abortusa.

 

Ovo “bezobzirno zanemarivanje djetetova života” dolazi iz otvrdnulog srca, Olmsted je rekao katoličkom molitvenom okupljanju.

 

Biskup je zatim citirao svoju apostolsku opomenu za parove u svojoj biskupiji, „Dovrši moju radost“, s kojom je podržao učenje Humane Vitae.

 

“Nesreća koju su prizvali teolozi, biskupi, svećenici i laici koji su odbacili [proročko] pismo pape Pavla VI je na nama”, rekao je, a zatim upitao što je još potrebno da bi se vidjelo da su podjele posijane seksualnom revolucijom “kuga” bijede kakva nikad prije nije bila poznata.”

 

“Dosta!” uzviknuo je biskup.

“Muževi i žene, majke i očevi, pozvani ste da ovdje imate velika srca, kontrakulturna i hrabra. Možete izgraditi nešto bolje, slobodnije, velikodušnije i plemenitije, počevši od vlastitog doma. “

 

Kršćani nisu pozvani na samozadovoljstvo, nego na veličinu, rekao je Olmsted i nastavio „pozvani su da budu sveti sa životima punim Duha Svetoga i da žive herojsku vrlinu.”

 

“A vi, glave naših kućnih crkava, najmanjih i najvažnijih stanica Crkve i društva, imate kao svoju primarnu odgovornost da budete uvijek za svoje bračne zavjete”, rekao je Olmsted.

 

“To podrazumijeva izvanrednu otvorenost prema novom ljudskom životu”, rekao je, bez obzira dolazi li dijete iz bračnog čina ili putem usvajanja.

 

Olmsted je zaključio potičući prisutne katolike da “vode svoju obitelj”, kamo god Gospodin traži, “s dubokom i dječjom vjerom u Njega”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *