Biskup Schneider: Bog će suditi katolicima zbog toga što nisu tražili od pape da okonča zbunjenost

Jedan od najotvorenijih biskupa na svijetu kada je u pitanju trenutna kriza u Crkvi je rekao da će na Posljednjem Sudu Bog pitati katolike koji danas žive i koji su zanemarili krizu, zbog čega nisu tražili od Pape da prekine zbunjenost u Crkvi.

Biskup Athanasius Schneider, pomoćni biskup Astane u Kazahstanu, izjavio je u intervjuu za Michaela Matta iz glasila The Remnant da su “pravi prijatelji pape” oni kardinali, biskupi i laici “koji izražavaju svoju javnu zabrinutost zbog ovih vrlo važnih pitanja o stanju zbunjenosti u Crkvi. Oni su doista prijatelji pape.”

On je prozvao zabrinutost i pozive na jasnoću “činom ljubavi prema Papi”. Dodao je kako je uvjeren da će, kad se papa suoči sa svojim sudom pred Bogom, “biti zahvalan onim” kardinalima, biskupima i laicima koji su ga pozivali da pruži jasnoću.

Nadbiskup Schneider je rekao da oni koji se “dodvoravaju papi” i “niječu dokaze” da dvosmislenost u papinim učenjima izaziva zbunjenost, ne pomažu ni papi ni sebi samima kada se budu suočili s njihovim Posljednjim Sudom.

Što se tiče onih koji govore papi: “Sve je u redu”, unatoč “katastrofalnoj situaciji”, nadbiskup je upozorio da će ih Bog, na njihovom sudu, pitati: “Što si učinio kada je vladala zbunjenost, zašto nisi podigao svoj glas kako bi branio istinu?

Biskup Schneider vidi Crkvu kao “veliku Božju obitelj” i da unutar obitelji moramo imati priliku govoriti “bez straha da budemo kažnjeni ili izolirani”. Istaknuo je da je ovaj “duh obitelji” “naglašen na Drugom vatikanskom saboru” i da se u Crkvi treba poticati “klima obitelji”.

https://www.lifesitenews.com/news/bishop-at-judgment-god-will-ask-why-we-didnt-express-concern-to-pope-franci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *