Biskup Schneider: Summit će biti osuđen na propast, ako ne osudi homoseksualnost klera

KAZAHSTAN, 8. veljače 2019. (LifeSiteNews) – Biskup Astana iz Kazahstana Athanasius Schneider kazao je kako je predstojeći samit o zlostavljanju u Vatikanu “osuđen na neuspjeh” ako se ne riješi “dominantna uloga” homoseksualnosti u krizi.

 

„Ako predstojeći sastanak na vrhu o kleričkom seksualnom zlostavljanju u Vatikanu neće riješiti pitanje moralnog relativizma i nevjerovanja u trajnu valjanost Šeste zapovijedi Dekaloga kao najdubljeg uzroka klerikalnog seksualnog zlostavljanja, i ako ne naglasi dominantnu ulogu homoseksualnog ponašanja u slučajevima klerikalnog seksualnog zlostavljanja, Summit će dati vrlo neodgovoran učinak i od početka će biti osuđen na neuspjeh, manifestirajući time i neobičan oblik klerikalizma – rekao je biskup Schneider LifeSiteNewsu.

 

 

Schneider je to komentirao u kontekstu davanja potpore peticiji „Stop homoseksualnim mrežama u katoličkoj crkvi“, koju šire LifeSiteNews i organizacija Pro Ecclesia iz Švicarske.

 

Biskup Schneider je napisao da činjenice pokazuju da je “velika većina slučajeva seksualnog zlostavljanja bila homoseksualne prirode”.

 

“Dominantni uzrok seksualnog zlostavljanja od strane svećenika je stoga nedvojbeno homoseksualni ili sodomitski porok”, kazao je on.

“Summit o svećeničkom seksualnom zlostavljanju u Vatikanu od 21. do 24. veljače neće uspjeti ako se homoseksualno ponašanje ne riješi kao problem, rekao je.

 

Papa Franjo pozvao je na summit “Zaštita maloljetnika u crkvi”, koji će organizirati kardinal Blase Cupich iz Chicaga i okupit će vođe svih biskupskih konferencija iz cijelog svijeta.

 

Govoreći o “odvratnom” seksualnom zlostavljanju koje su počinili klerici, biskup Schneider je rekao da je “homoseksualni porok” u samom korijenu homoseksualnih mreža u svjetskoj Crkvi.

 

“Najdublji korijen krize zlostavljanja je, naravno, moralni relativizam i nevjerovanje u trajnu valjanost Šeste zapovijedi Dekaloga ‘Ne čini preljub’ i intrinzičnog zla svakog spolnog čina, izvan valjanog braka.

Uzročno povezan s moralnim relativizmom i nevjerovanjem u Šestu zapovijed je homoseksualni porok među svećenstvom. Sadašnja kriza klerikalnog seksualnog zlostavljanja donijela je na površinu činjenicu postojanja istinskih klerikalnih homoseksualnih mreža u Crkvi “, kazao je.

 

https://www.lifesitenews.com/news/bishop-schneider-abuse-summit-will-be-doomed-if-it-doesnt-address-homosexua

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *