Biskup služio Svetu Misu ispred objekta u kojem se izvode abortusi u kasnoj trudnoći

Wichita, Biskup Kansasa Carl Kemme, zajedno sa sedam svećenika iz svoje biskupije, slavio je Misu za život zadnje subote u listopadu.

Biskup Kemme je zahvalio stotinama prisutnih koji su prisustvovali Misi i molili za nerođene – „najdragocjeniji od Božjih neponovljivih darova, ljudski život“, kako je izvijestio Catholic Advance  i izvijestio da su činili nešto što je mistično, okružujući objekat, u kojem se vrši abortus, sa Sakramentalnom i posvećujućom milošću.

„Na mjestu poput ovoga, diljem zemlje i svijeta, princ tame i smrti se štuje i cijeni“, kazao je biskup Kemme. „Ovdje se đavao raduje kada tama postaje još tamnija i smrt je još više zastrašujuća zbog izbora u ovoj zgradi kao i u drugima poput nje, da uništi život stvoren na Božju sliku i priliku.“

Nekih 250 vjernika je sudjelovalo na Misi i Euharistijskoj procesiji tog hladnog jutra. Biskup je rekao kako je Misa slavljena na toj lokaciji kao prikladan završetak mjeseca za poštivanje života, „prikazanje Savršene Žrtve Princa Svjetla i Života kao naknada za grijehe“ i da „natopi to mjesto s milošću i blagoslovima dobrote i svjetla.“

Misa je prikazana za dugogodišnjeg pro-life zagovornika iz Kansasa Davida Gittricha koji je umro 17. listopada.

Kemme, zajedno sa druga tri biskupa iz Kansasa, su izdali čvrstu predizbornu izjavu za Katolike prošle jeseni koja je uključivala smatranje abortusa kao „katastrofu ljudskih prava“ te da „to imaju na umu kada budu glasovali“.

Biskup Kemme je također vodio pet autobusa punih Katolicima iz biskupije Wichinta na prosvjed protiv sotonističke crne mise u Oklahoma City 2014.g.

On je rekao vjernicima na nedavnoj Misi za život u Wichinti da Kršćani sprječavaju zlo „izlijevajući dobrotu, kreposti, milosrđe, samilost, čistoću i istinu – natapajući tamu sa sve moćnijim Kristovim svjetlom.“

„Ovdje Bog može promijeniti srca dugo nakon što se mi raziđemo odavde danas“, rekao je biskup Kemme, „ovdje je ponuđena Misa Krista na Kalvariji, koji je umro da bi mi mogli živjeti; i ovdje ćemo mi iskoristiti Njega koji je Sam blagoslov, da blagoslovi ovo tlo na kojemu mi stojimo, blagoslov za koji mi molimo da ostane trajati u borbi protiv našeg drevnog neprijatelja.“

https://www.lifesitenews.com/news/bishop-offers-mass-outside-notorious-late-term-abortion-facility

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *