Biskup Strickland slijedi Viganòa u pozivu kardinalu McCarricku da se pokaje

Teksaški biskup poznat po svojoj pravovjernosti podupro je poziv vatikanskog zviždača osramoćenome prelatu da se pokaje.

Biskup Joseph E. Strickland iz Tylera u Teksasu, dodao je svoju poruku na današnje vijesti o nadbiskupu Carlu Maria Viganòu na Twitteru. Jutros je Viganò molio bivšega kardinala, Theodorea McCarricka, američkoga prelata zloglasnog po seksualno nedoličnome ponašanju, da se javno pokaje za svoje zločine. Strickland je dodao svoju poruku.

“Još jednom kao biskup Crkve pridodajem svoj glas molbi nadbiskupa Viganoa”, objavio je biskup Teksasa. ” On govori o VJEČNOME SPASANJU, riječima koje se rijetko čuju u ovoj noćnoj mori.”

 

 

Viganò je napisao McCarricku: “Bez obzira koju odluku vrhovni autoritet Crkve donese u vašem slučaju, ono što je doista važno i što je rastužilo one koji vas vole i koji se za vas mole, je to da tijekom svih ovih mjeseci niste pokazali znak pokajanja. Ja sam među onima koji se mole za vaše obraćenje, da se pokajete i tražite oprost od vaših žrtava i od Crkve.”

“Vrijeme istječe”, dodao je bivši vatikanski diplomat, “ali možete priznati i pokajati se za svoje grijehe, zločine i svetogrđe, i to učiniti javno, jer su postali javni. U pitanju je vaše vječno spasenje. “

Viganò je također rekao osramoćenome McCarricku da bi njegovo javno pokajanje pomoglo Crkvi da ozdravi.

“Javno pokajanje s vaše strane donijelo bi značajnu mjeru ozdravljenja ozbiljno ranjenoj Crkvi”, napisao je. – Jeste li joj voljni ponuditi taj dar?

Strickland je dao jedno od prvih i jedinih svjedočanstava javne potpore, Viganòu kada je Vigano naelektrizirao Crkvu svojim svjedočenjem kako je papa Franjo vratio McCarricka na utjecajnu ulogu u Crkvi iako je znao da se radi o seksualnom predatoru. Viganò je tvrdio da su drugi vodeći prelati, uključujući kardinala Donalda Wuerla, znali za McCarrickovu reputaciju. Strickland je to shvatio dovoljno ozbiljno pa je poslao svjedočanstvo Viganoa svim svećenicima u njegovoj biskupiji.

Biskup Strickland je napisao: “Da budemo jasni to su još uvijek navodi, ali kao vaš pastir vjerujem da su vjerodostojni” “Koristeći ovaj standard, odgovor mora biti temeljita istraga slična onima provedenim u bilo kojem trenutku kada se smatra da su tvrdnje vjerodostojne.”

“Nemam ovlasti za pokretanjem takve istrage, ali ću dati svoj glas na bilo koji način potreban da se pokrene ova istraga i potičem to da njezini nalazi pozovu na odgovornost sve one za koje se utvrdi da su krivi čak i na najvišim razinama Crkve,” on je dodao.

Uz kardinala Raymonda Burkea, Strickland se istaknuo među američkim prelatima zbog svoje spremnosti da prihvati kritiku Američke konferencije katoličkih biskupa (USCCB) zbog neadekvatnog odgovora na McCarrickov skandal.

U studenom 2018. bio je jedini biskup koji je napustio godišnji sastanak USCCB-a kako bi govorio i molio se s katoličkim prosvjednicima.

https://www.lifesitenews.com/news/bishop-strickland-seconds-vigano-in-asking-cardinal-mccarrick-to-repent

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *