Biskup Thomas Daly govori kao biskup koji traži istinu

Američki biskup kaže da nije “klerikalizam” kriv za skandale koji sada pritišću Katoličku crkvu, već “nemoralne akcije”. Molitva i post su potrebni kako bi se izbacile demonske snage u svećeništvu.

U izuzetnoj, snažno formuliranoj video izjavi, koja je snimljena prije svjedočenja svjedoka nadbiskupa Carla Maria Vigana, biskup Thomas Daly iz biskupije Spokane ukorio je biskupske snage u Crkvi koje su tolerirale ili pokrivale seksualno zlostavljanje od strane svećenstva.

“Svi smo čuli ili pročitali neugodne detalje o izvještaju iz Pennsylvanie,” započeo je biskup Daly. “Pojedinosti McCarrickove zloupotrebe i dvostrukog života, skandalozno i ​​nemoralno ponašanje koje se dogodilo u nekoliko biskupijskih i vjerskih sjemeništa”.

“Teško je zamisliti ljude koji bi trebali voditi svete živote i pasti svoje stado, koji se bave takvim pokvarenostima”, rekao je Daly. “Stvarnost je, da jesu to činili.”

“Moramo otkriti skrivene grijehe i očistiti Crkvu od klerikalnih zlostavljanja i degeneracije”, dodao je.

“Doista je dijabolička priroda ove krize”, rekao je Daly. “Nije riječ o klerikalizmu. To je kriza, nemoralna kriza.”

“Molbe i post su potrebni kao temelj na kojem se mogu graditi stvarne reforme”, rekao je biskup.

“Bog može i hoće upotrijebiti ovo vrijeme da podigne velike svece kako bi vodio Crkvu naprijed”, rekao je Daly. “Već preko 2000 godina naše crkvene povijesti znamo da u doba velikog grijeha na svijetu, Bog uvijek podiže ljude i žene koje su pozvane voditi, kao sveti svećenici i vjernici, učenici i reformisti koji svijet pozivaju da vjeruje u Krista.”

“U vremenima korupcije i grijeha u hijerarhiji i svećenstvu, Bog podiže svete laike i obitelji kako bi ponovno pozvao svoju crkvu u svetost”, tvrdi Daly. “Trebamo laike da pomognu voditi put.” Nakon što je nadbiskup Viganò objavio svoje svjedočanstvo, biskup Daly je na svoj video dodao sljedeći tekst: U vezi s pismom nadbiskupa Vigana, biskup Daly se slaže sa izjavom kardinala DiNarda, predsjednika Američke biskupske konferencije.

“Nedavno pismo nadbiskupa Carla Maria Vigana donosi posebnu pozornost i hitnost na ovo ispitivanje. Postavljena pitanja zaslužuju odgovore koji su konačni i temeljeni na dokazima, a bez tih odgovora nedužni ljudi bi mogli biti okaljani lažnom optužbom i krivci mogu biti pušteni ponoviti grijehe prošlosti.”

https://www.lifesitenews.com/news/certain-bishops-are-cause-of-continued-presence-of-predators-in-seminaries

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *