Biskup vodio Euharistijsku procesiju oko „Planiranog roditeljstva“ tijekom Velikog tjedna

Lincoln, Nebraska, 3. travnja 2018. – Lincolnski biskup James D. Conley vodio je katolike u molitvi postaja križa oko Planiranog roditeljstva ove godine na Veliki Petak, samo nekoliko dana nakon što je vodio Euharistijsku procesiju oko središta istog centra za pobačaje.

Planirano roditeljstvo najveći je američki izvođač pobačaja. Izvedu gotovo 900 pobačaja svaki dan.

Katolici vjeruju da je Euharistija doslovno Tijelo, Krv, Duša i Božanstvo Isusa Krista. Crkva podučava da kada svećenik ima Misu, da je to beskrvno, ponovno prikazivanje Kristove Žrtve na Kalvariji.

Conley je vodio Euharistijsku procesiju u utorak, 27. ožujka. Zračne fotografije pokazuju masivnu gomilu koja je popunila ulicu i na kraju prešla na pločnike ispred Planned Parenthooda.

Veliki Petak je dan u godini kada se Misa ne prikazuje. Na Veliki Petak, “naše štovanje je usmjereno, ne na beskrvnu Žrtvu Mise, već isključivo na krvavu i pobjedničku Žrtvu Kalvarije”, objašnjava dnevni misal iz Maryknollovih otaca iz 1962. godine. Postaje križa tradicionalno se mole tijekom korizme, a posebno na Veliki Petak.

Dr. Peter Kreeft je istaknuo da riječi zagovornika pobačaja kažu – “ovo je moje tijelo” – također su te riječi ono što je rekao Krist na Posljednjoj Večeri. No, Krist je dovršio taj izraz s riječima “Koje se daje za vas”.

Prema dr. Peteru Kreeftu, “pobačaj je antikristova demonska parodija Euharistije. Zato koristi iste svete riječi: “Ovo je moje tijelo”, ali sa blasfemski suprotnim značenjem. ” 
Svećenik don Frank Pavone se također osvrće na ovo:” Krist Se odriče Svoga Tijela da bi drugi mogli živjeti; pristalice pobačaja drže se vlastitog tijela kako bi drugi mogli umrijeti. Dajući Svoje Tijelo, Krist nas uči značenju ljubavi: Ja se žrtvujem za dobro druge osobe. Pobačaj uči suprotno od ljubavi: žrtvujem drugu osobu za moje dobro! “

“Iste jednostavne riječi govore iz suprotnih krajeva svemira, sa značenjima koja su izravno suprotna jedna drugima”, napisao je Pavone.

https://www.lifesitenews.com/news/bishop-leads-eucharistic-procession-stations-of-the-cross-at-planned-parent

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *