Bivša pomoćnica ministra financija SAD: Propašću dolara i digitalnom valutom uvest će ekonomsko ropstvo!

Od 2019. do 2021. Monica Crowley bila je pomoćnica ministra financija SAD-a. Ovaj tjedan ona je dala intervju za Fox News u kojem je rekla kako niz zemalja pod utjecajem Rusije i Kine nastoje zamijeniti američki dolar kao temeljnu trgovinsku valutu i uvesti kineski yuan, što bi moglo imati razoran utjecaj na dolar i na američko kao i na globalno gospodarstvo. Nadalje, ona je upozorila da bi uključenje Saudijske Arabije u ova nastojanja moglo dovesti do „potpunog kolapsa“ američkog i globalnog financijskog sustava „podivljale inflacije“ kao i do kraja „američkog dolara“, te situacije u kojoj bi građani „izgubili svoju ekonomsku slobodu“.

 

Rusija i Kina vrše diplomatsku ofenzivu, te su u posljednje vrijeme uspjele pomiriti Iran i Saudijsku Arabiju, što je donedavno bilo nezamislivo. Saudijska Arabija dugi niz desetljeća bila je ključni američki saveznik na Bliskom Istoku, no u posljednje je vrijeme vrlo hladno reagirala na zahtjeve američkog predsjednika Bidena. Crowley objašnjava kako Iran i Saudijska Arabija, kao ključni trgovci naftom, razmatranju priključenje bloku BRICS zemalja (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika).

 

Na pitanje što će se dogoditi ukoliko se ove zemlje pridruže inicijativi Rusije i Kine Crowley odgovara:

„Zaista je teško precijeniti koliko bi katastrofalno bilo napuštanje američkog dolara kao svjetske globalne pričuvne valute.“

 

 Crowley podsjeća da je inicijativom američkog predsjednika Nixona dolar prestao biti poduprt zlatom, te da sada njegova snaga leži u „ekonomskoj moći Sjedinjenih Država, te činjenici da se naftom oduvijek trgovalo u dolarima. Kad bi to prestalo, to bi značilo kraj američkog dolara“.

 

Uz sve postojeće ekonomske i sigurnosne probleme s kojim se SAD u ovom trenutku suočava „ako se Saudijska Arabija odluči pridružiti američkim neprijateljima ovdje i počne trgovati naftom u različitim valutama, to će potkopati cijeli globalni ekonomski sustav“ kaže Crowley, te zaključuje:

 

„Kad bi se to dogodilo, gledali biste vrtoglavu inflaciju poput bijesne vrste inflacije iz vremena Weimarske Republike. Ako mislite da je inflacija sada loša, samo pričekajte. Ali što je još važnije, izgubili bismo svoju ekonomsku dominaciju i status supersile“.

 

Da se američkom dolaru crno piše da se naslutiti i iz drugih izvještaja, o kojim nažalost nećete naći puno informacija iz pera medija pod kontrolom zapadnjačkih globalista. Naime, ni u istočnoj Aziji Amerikancima nije ništa bolje, Rusi i Kinezi potakli su i zemlje ASEAN grupe da razmotre odbacivanje američkog dolara. U ovu grupaciju uključeni su: Indonezija, Malezija, Tajland, Vijetnam, Singapur, Filipini, Mianmar, Kambodža, Brunej i Laos. Indonezija tako već odbacuje kreditne kuće Visu i Mastercard. Nakon što su Amerikanci i Europljani pokazali svoju okrutnost izbacujući Rusiju iz svih modernih transakcijskih sustava ostatak svijeta koji nije nasjeo na zapadnjačku harangu nastoji zadržati neutralnost tražeći alternativne financijske sustave.

 

Bivša pomoćnica američkog ministra financija za kraj je dala naslutiti što nam se sprema:

 

I reći ću vam, oni to postavljaju tako da onda mogu priskočiti u pomoć uvođenjem digitalnih valuta središnje banke. Ako bi to učinili, a Sjedinjene Države već imaju pilot program, to bi značilo gubitak vaše individualne ekonomske slobode, jer će vlada imati potpuni pristup i kontrolu nad svime što kupujete i prodajete i mogućnost vaše momentalne blokade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *