Bivši Nuncij Sjedinjenih Država priključio se Deklaraciji, nazivajući papin tekst A L “stranim” Katoličkoj vjeri

Rim 2. siječnja – Dva Talijanska nadbiskupa koji su se pridružili trojici Kazakhstanskih biskupa u svjedočenju “nepromjenjivih istina o sakramentalnom braku” su nadbiskup Carlo Maria Vigano, bivši apostolski nuncij u SAD-u i njegova Ekselencija Luigi Negri, nadbiskup emeritus Ferrara – Comacchio.

(Nadbiskup Vigano)

Njih obojica su kritizirali papinu službenu interpretaciju o Amoris Laetitia da se dozvoli pojedinim ponovno vjenčanima i civilno rastavljenima primanje Svete Pričesti.

Prošlog mjeseca papa Franjo je odlučio formalno proglasiti interpretaciju biskupa Buenos Airesa o Amoris Laetitia kao autentični magisterijum.

U svijetlu povećane pomutnje koja se širi među klerom i laicima, biskupi su potvrdili Crkvena izvorna učenja o nerazrješivosti braka i upozorili da bi davanje Pričesti rastavljenima i ponovno vjenčanima uvelo razvod u život Crkve.

Nadbiskup Negri poznat je kao energični pastor, teolog i filozof; nadbiskup Vigano smatra se uvaženim diplomatom i izvrsnim administratorom.

Oba nadbiskupa sudjelovali su u konferenciji koja je obilježila 50 godišnjicu enciklike Humanae Vitae pape Pavla VI. 

Konferencija se održala na Pontifikalnom Sveučilištu Sv. Tome Akvinskog u Rimu, a predavači su bili kardinal Walter Brandmuller, Talijanski povjesničar Prof. Roberto de Mattei i Austrijski filozof Prof. Joseph Seifert. 

Cilj konferencije je bio približiti Humanae Vitae sadašnjem vremenu.

https://www.lifesitenews.com/news/two-italian-bishops-join-kazakh-bishops-in-profession-of-truths-about-sacra

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *