Bivši Vatikanski doktrinalni šef kritizira način na koji ga je Bergoglio otpustio: Ne mogu prihvatiti njegov stil

Rim 07. 06. 2017. Kardinal Gerhard Muller, bivši Vatikanski doktrinalni šef, kritizirao je papu Franju.

U intervjuu za Njemačke novine Passauer Neue Presse, Kardinal je otkrio detalje sastanka u kojemu je dobio do znanja da Franjo odbija obnoviti njegov petogodišnji mandat na čelu Kongregacije za Nauk Vjere.

U zadnjih 50 godina, običaj je bio da se ovaj mandat obnavlja, sve dok Prefekt na napuni bar godine umirovljenja.

Papa Franjo, kaže Muller, je izrekao svoju odluku da neće obnoviti mandat „u jednoj minuti“ na zadnji radni dan Mullerovog petogodišnjeg posla, i nije dao nikakav razlog za to.

„ Ovaj stil ja ne mogu prihvatiti“ rekao je Muller.“ U odnosu prema zaposlenicima trebalo bi se držati Nauka Crkve“ dodao je Muller.

Kardinala Mullera način na koji je otpušten, podsjeća na nedavno otpuštanje trojice vrijednih svećenika iz njegovog ureda, po naredbi „ poniznog Franje“. Prije Božića 2016. Kardinal se susreo sa papom da razgovara o tome, jer za njega bilo prekomplicirano shvatiti zašto su tako vrijedni svećenici otpušteni bez upozorenja.

https://www.lifesitenews.com/news/former-vatican-doctrine-chief-criticizes-how-pope-dismissed-him-i-cannot-ac

Komentar: Kad bi se prihvatila Knjiga Istine, ne bi bilo komplicirano shvatiti razvoj događaja. Na ovaj način ponajprije zbog oholosti prelata tipa Muller, oni osobno će trpjeti do dana svoga obraćenja ili do dana kad ropski kapituliraju sljedeći lažnog proroka. Šteta je duša, koje je Muller mogao pomoći da je odgovorio u skladu sa Katoličkim Naukom na Dubiju koja mu je postavljena i na koju je trebao odgovoriti kao Prefekt Kongregacije Za Nauk Vjere.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *