Blaženi Kardinal Alojzije Stepinac postaje uzor današnjem katoličkom svijetu

Remnant – poznate katoličke novine engleskog govornog područja, objavile su u tiskanom izdanju i na internetu veliki članak o Kardinalu Alojziju Stepincu, kojega nazivaju Katoličkim herojem. Članak je dosta velik, ovako počinje: 

Povijest uvijek podvlači svoje račune. Godinama su komunisti nastojali odvojiti hrvatske katolike od pape. Koristili su sva sredstva da raskinu jedinstvo Crkve: isprazne zakletve i prijetnje; mito i ubojstva; podvale i mučenja. Žarišna točka u tom umjetnom konglomeratu Jugoslavije i drugih država koje su pratile Moskvu – bila je identična: komunističko stanje uma ne smije dozvoliti postojanje nikakve „ nadnaravne moći“ na njihovim teritorijima ( čak ni Katoličke Crkve ). Ono što je uznemirivalo komunistički san bila je čvrsta povezanost lokalnih Crkvi s papom u Rimu. Nastup zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca: čovjeka koji je grdio vladu zbog uplitanja u Crkvu koja je odgovorna jedino Petrovom nasljedniku. U Titovoj Jugoslaviji, gdje je komunizam imao „ ljudsko lice“, nadbiskup Stepinac je bio uhićen, osuđen tijekom sramotnog suđenja na kojem ga se ismijalo, zatvoren i zadržan u kućnom pritvoru do svoje smrti – sve zato što je njegov odgovor na  komunistička napore bio čvrsto „ne!“. Rekao je „ne“ primamljivim ponudama, a zatim je potvrdio svoje „ne“ kada se suočio sa silom. „ Moja savjest je čista i mirna. Ako mi vi ne date pravo, povijest će mi dati to pravo.“, rekao je tijekom tog  bijednog suđenja. Bila je pobjeda povijesti te subote, 3.listopada 1998., kada je nasljednik Svetog Petra beatificirao Hrvata koji je bio spreman dati svoj život kao svjedok prava Katolika u Hrvatskoj i izvan nje.

O Blaženom Kardinalu Alojziju Stepincu Remnant piše ovako:

  • Papa Pio XII. ga je smatrao za „najvažnijeg svećenika Katoličke Crkve„
  • Beatificirao ga je papa Ivan Pavao II.
  • Nacisti su ga toliko mrzili da su zahtijevali od pape Pia XII. da ga makne ( Pio je odbio )
  • Komunisti su ga zatvorili
  • Dao je svoj život za one koji su bili najprogonjeniji tijekom i poslije Drugog Svjetskog Rata
  • Umro je od komplikacija svog zatvaranja braneći prava Krista Kralja
  • Martina Luthera je proglasio „lažnim prorokom“
  • Okrivio je protestantizam za „pakao u kojem današnje društvo pati“
  • Ne bi postao vrlo dobar ekumenist
  • Bio bi ekskomuniciran iz „ Paralelne Crkve“ ( Franjine Crkve op. prev.)

Prenijeli su i ovu Stepinčevu izjavu:“ Volim svoj hrvatski narod i zbog njihovog dobra spreman sam se odreći svega, kao što sam spreman dati sve za Katoličku Crkvu.“

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *