Blaženko Boban dobio Obavijest o Kaznenoj prijavi protiv članova stožera

Danas 1. veljače 2022. na prosvjedu ispred županije Splitsko dalmatinske skupilo se stotinjak građana. U sklopu prosvjeda u protokol županije stavljena je Obavijest o Kaznenoj prijavi koju je grupa građana 25. siječnja. 2022. predala na DORH.

Ova Obavijest zajedno sa Kaznenom prijavom u prilogu, je naslovljena na Blaženka Bobana, župana splitsko-dalmatinskog.

Obavijest je potpisalo nekoliko građana, koji su ušli u prostore županije bez covid potvrda, te je Obavijest sa Kaznenom prijavom uredno protokolirana.

Video samog uručenja Obavijesti i Kaznene prijave pogledajte OVDJE.

S obzirom da su neke osobe u državnim institucijama do sada bili žrtvom obmane, pretpostavlja se da nisu namjerno učestvovale u Kaznenoj prijavi opisanim kaznenim djelima, međutim, poslije primanja ovakve Obavijesti odgovorne osobe bi trebale poduzeti sve mjere kako bi prestali biti suučesnikom ovih zločina, odnosno kako bi prestali provoditi mjere obveznog testiranja.

Ukoliko nastave sa ovim zlodjelima, protiv njih osobno se može podnijeti ista Kaznena prijava kao i protiv navedenih osoba u Kaznenoj prijavi, i to prema članku 20. Ustava Republike Hrvatske, jer sada znaju.

Članak 20.

Tko se ogriješi o odredbe Ustava o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, osobno je odgovoran i ne može se opravdati višim nalogom.

Također prema članku 20. točke 1. i 2. Kaznenog zakona RH:

Način počinjenja kaznenog djela

Članak 20.

(1) Kazneno djelo može se počiniti činjenjem ili nečinjenjem.

(2) Tko propusti spriječiti nastupanje zakonom opisane posljedice kaznenog djela odgovarat će za nečinjenje, ako je pravno obvezan spriječiti nastupanje takve posljedice i ako je propuštanje po djelovanju i značenju jednako počinjenju tog djela činjenjem.

Ovdje donosimo primjer Obavijesti kakva je danas predana u županiju, a može se upotrijebiti za bilo koju odgovornu osobu u bilo kojoj instituciji koja provodi ove zločine. Obavijest je u wordu, tako da je lakše možete primjeniti za svoje potrebe:

Kaznena prijava Obavijest

Samu Kaznenu prijavu u pdf-u imate ovdje:

Kaznena prijava bez priloga

Više o Kaznenoj prijavi smo pisali prije par dana i to možete pročitati OVDJE.