Brazilski biskupi otvorili Sakramente preljubnicima

Prošlog je tjedna cruxnow.com izvijestio da je po smjernicama Amoris Laetitiae Brazilska biskupska konferencija otvorila Sakramente razvedenim i ponovno vjenčanim katolicima.

São PAULO, Brazil – Nacionalna konferencija brazilskih biskupa nije zatvorila vrata koja vode u Sakramente za razvedene i ponovno vjenčane parove.

U pastoralnom vodiču o Amoris Laetitia, biskupi su rekli da iako apostolska pobudnica pape Franje potvrđuje nerazrješivost braka, također navodi da “čimbenici uvjetovanja i olakotne okolnosti” mogu „ublažiti ili čak poništiti moralnu odgovornost i neprihvatljivost nezakonitih djela.“

Dokument od 28 stranica, pod naslovom Pozdravljajući apostolsku pobudnicu Amoris Laetitia od strane Crkve u Brazilu, objavljen je koncem prošlog tjedna. Osoblje konferencije razradilo je dokument, nakon diskusije o Franjinom dokumentu o obitelji tijekom 55. redovne opće skupštine biskupa, održane 26. travnja do 5. svibnja 2017. godine.

Brazilski biskupi potvrđuju da Franjina apostolska pobudnica Amoris Laetitia izbjegava “izricanje normi” za slučajeve poput razvedenih i ponovno vjenčanih ljudi. “Apostolska pobudnica ne daje upute za razlučivanje tzv. nepravilnih slučajeva”, kaže stavak 37. Umjesto toga, Amoris “naglašava potrebu pastoralne pozornosti koja je doista konkretizirana”.

Dokument tvrdi da Amoris ne predstavlja raskid s prethodnom crkvenom naukom, već razvoj. “Ništa se ne suprotstavlja sadržaju poglavlja VIII. Amorisa Laetitia-e više od ideje moralnog relativizma ili čak situacijskog morala. Naprotiv, ona potvrđuje doktrinu o neraskidivosti braka i intrinzičnu malicioznost preljuba”, kaže paragraf 39.

Kao što slijedi, tekst poziva svećenike da “uđu” u konkretne slučajeve, “pronalaženjem pravoga puta za pomoć u formiranju savjesti vjernika”.

https://remnantnewspaper.com/web/index.php?option=com_k2&view=item&id=3342:brazil-bishops-open-sacraments-to-adulterers

One Comment

  1. Karlo Staklenac

    Nakon svojih svetih obećanja i zakletvi na vjernost svome Bogu i Spasitelju, došli brazilski pastiri do zaključka, da ” Božja Riječ nije dovoljno dobra.” i povukli svoja obećanja na vjernost, “jer očito da Spasitelj nije znao ili još uvijek ne zna, današnje potrebe svoga stada.” Promiješali i podijelili karte za nove dogovore; kakvu hranu pripraviti ovcama.
    Slijepi vođe, “Lude djevice” će vam zavidjeti na vašim Patentima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *