BREAKING: Michael Matt iznenadio!

Michael Matt, izdavač Remnanta, pozdravio je čitatelje za Novu Godinu, što, čini se, dobiva dobar gaz među mojim kontaktima u društvenim medijima. Prije nego stignemo do glavnog razloga zašto je to tako, sretan sam što mogu aplaudirati Michaelu, unatoč našim razlikama, zbog mnogih dobrih opažanja koja je ponudio.

Primjerice, vrlo dobro opisuje sadašnje stanje u svijetu, pišući:

Naše odbacivanje Krista Kralja je formalno i službeno, i mi smo započeli grozan proces kanibaliziranja jedni drugih i bjesnimo protiv samog Boga…

Rekli smo Bogu da ode u pakao, i On nas je ostavio našim vlastitim, jadnim putovima …

Što se tiče toga kako smo došli ovdje, Michael piše:

Oni s očima sada prepoznaju revoluciju [Koncil (Vatikan II), Novus Ordo Misa] za ono što jest i uvijek je bila – totalni rat s Kristovim Kraljevstvom, Kraljevstvom Marije i svim drevnim načelima naše Svete Vjere.

S pravom primjećuje: “Čini se da smo konačno ušli u razdoblje prorokovane kazne, ali instrument te kazne, čini se, biti će ljudska rasa”, te on retorički pita: Može li postojati veća kazna nego mi bez Boga?

Slažem se totalno s tim osjećajima. Nema sumnje da je Bog povukao Svoju Milost. Zašto? Zato što smo Ga zajedno, u velikoj mjeri, izbacili iz naših poslova; i crkvenih i svjetovnih.

Fra Malachi Martin, koji je imao blisko znanje o sadržaju Treće tajne Fatime, rekao je da će povlačenje Božje Milosti biti jedan od prvih koraka u kažnjavanju čovjeka zbog toga što je odbacio Boga i molbe Blažene Majke.

I tako, evo nas. Iz dana u dan svijet se sve više približava doživljavanju stvarnog pakla; trajno stanje bijede koje je postojano lišeno Boga i njegove dobrote.

Međutim, ove dobro izrečene činjenice nisu glavni razlog zašto mnogi moji kontakti govore o Michaelovoj novogodišnjoj poruci; radije, sljedeći komentar privlači toliko pažnje:

Naš je papa izgubio vjeru.

Pretpostavljajući da je Jorge Bergoglio ikada imao katoličku vjeru, potpuno se slažem da čovjek koji je nadaleko poznat kao “Franjo” trenutno ne posjeduje Svetu, Katoličku i Apostolsku vjeru.

Budimo savršeno jasni: ovo nije samo mišljenje ili urednički komentar, barem što se mene tiče; radije, to je opažanje u najstrožem smislu te riječi. Da Jorge Bergoglio ne posjeduje “vjeru”, objektivna je istina koja je savršeno jasna svakom umjereno dobro oblikovanom katoliku koji se usuđuje promatrati stvarnost; to jest, lavinu heretičkih i bogohulnih riječi i djela koja se mogu izravno pripisati ovom čovjeku.

Jedan od mojih društvenih medijskih kontakata, fini tradicionalni svećenik, karakterizirao je Michaelove riječi: “Naš je papa izgubio vjeru”, kao “iznenađujuće priopćenje” koje je “odavno trebalo”.

Ne bih želio ništa više nego da otkrijem, u danima i tjednima koji slijede, da je očevo uzbuđenje dobro utemeljeno. Bojim se, međutim, da će to vrijeme završiti govoreći drugu priču; naime, da Michael Matt nije to objavio na temelju neporecivih činjenica koje su okružile Franjino samonametnuto odvajanje od Tijela Crkve; nego da je naprotiv, on jednostavno napisao emocionalni tekst.

Opet se nadam i molim da griješim i da Michaelove riječi doista predstavljaju buđenje i više su od puke hiperbole.

Kako ćemo znati i kada?

Ako doista Michael Matt iskreno vjeruje da je Jorge Bergoglio “izgubio vjeru”, onda će to nedvojbeno učiniti vrlo brzo poznatim svima, jednostavno slijedeći svoj vlastiti savjet. Kao što je napisao na kraju novogodišnjeg pozdrava:

Ali čuvanje vjere, potvrđivanje braće u toj vjeri, uz zadržavanje očaja i gorčine – to je izazov naših života sada …

Odlučimo ponovno postati militantni katolici, proučavati što vjerujemo i za što moramo biti spremni umrijeti, a ne poricati. Idemo u rat 2019. – rat za tradiciju, staru vjeru, staru Misu, obitelj, Majku Božju i Kraljevstvo Njezina Božanskog Sina.

Vidite, ako je uistinu Michaelovo uvjerenje da je Jorge Bergoglio “izgubio vjeru”, onda će realizacija onoga što on naziva “izazovom naših života” ići u smjeru da će “potvrditi braću u toj vjeri” nužno rezultirati time da će on činiti kao ja, i drugi koji su to učinili.

Naime, uskoro ćemo ga vidjeti, kako koristi svoje povlašteno mjesto u katoličkim medijima kako bi upozorio druge na jasnu i trenutnu opasnost koju predstavlja vuk u pontifičkoj odjeći; dopuštajući da bude jasno da Jorge Mario Bergoglio jednostavno nije katolik; a kamoli Sveti Otac.

Reći će svima koji će poslušati da je ovaj Franjo “osuđen vlastitim sudom” (Tit 3,11) i mora nam biti “kao poganin i carinik” (Mt 18,17).

https://akacatholic.com/breaking-michael-matts-surprise-announcement/

Komentar: Nadamo se da će pisac ovoga članka, a onda i Michael Matt otići još koji korak dalje i priznati vjeru koju mi ponizno priznajemo, naime Istinu Knjige Istine koju nam je Bog u Svojoj Milosti objavio, da je Jorge Bergoglio lažni prorok (Otkrivenje 19,20).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *