Britanija i ograničavanje temeljnih ljudskih sloboda

Kako Velika Britanija ulazi u treći tjedan drugog nacionalnog lock downa, vlada izrađuje planove za digitalni kôd koji omogućava ljudima pristup javnim događanjima, na temelju toga jesu li primili COVID-19 cjepivo ili ne.

Telegraph je izvijestio da bi oni koji su imali cjepivo protiv COVID-19 “mogli dobiti QR kodove na svojim mobitelima kako bi im omogućili ulazak na velika kulturna i sportska događanja prema prijedlozima ministara.”

Vladini izvori sugeriraju da “ljudima koji su cijepljeni treba izdati oblik potvrde o imunitetu”.

Vladin je ministar izveo usporedbu s drugim zemljama u kojima su cijepljenja već bila obavezna za određene aspekte života, rekavši: “Imajte na umu da postoje neke zemlje u kojima, prije Covida, ako ste željeli imati pristup državnom vrtiću, morate biti dio standardnog programa imunizacije. “

Dodao je da bi takvi potezi “potakli više ljudi da se cijepe”.

Telegraph se osvrnuo na rad koji je nedavno objavio think tank Policy Exchange, zalažući se za digitalne ID-ove, koji sugerira: “Jednom kada cijepljenje započne na populacijskom nivou, digitalni certifikati mogu se koristiti za poticanje imunizacije stanovništva, verificirani digitalni ID-ovi mogu biti preduvjet za pristup određenim događanjima u kojima je rizik od zaraze veći. “

Prijedlog QR kodova kao dokaza za primanje COVID cjepiva već je podnio Ticketmaster. Iako je njihov plan još uvijek u fazi izrade, tvrtka sugerira da će nakon kupnje ulaznica obožavatelji morati potvrditi jesu li cijepljeni protiv COVID-19 ili negativno testirani na virus 24-72 sata prije koncerta.

Već su izdane prve digitalne putovnice koje bilježe status cijepljenja protiv COVID-a. CommonPass pokrenut je u listopadu i omogućuje putnicima zrakoplovnih kompanija skeniranje QR koda kako bi se dobio dokaz o povijesti cijepljenja.

Sam CommonPass razvio je projekt Commons uz pomoć Svjetskog ekonomskog foruma (WEF).

Posljednjih dana britanski ministar zdravstva Matt Hancock odbio je isključiti uvođenje cjepiva obveznim, rekavši: “Moramo paziti što se događa i vi u skladu s tim morate donositi prosudbe.”

Peticija u Britaniji kojom se traži da ne budu izrečene kazne za one koji odbiju cijepljenje ima više od 240.000 potpisa. Vlada je na peticiju odgovorila kada je prikupila 100.000 potpisa, rekavši da će “razmotriti sve mogućnosti za poboljšanje stope cijepljenja”.

Iako je vlada rekla da ne planira učiniti cjepivo obveznim, spomenula je da “vjerujemo da je odgovornost svih učiniti ispravne stvari za svoje zdravlje i za dobrobit šire zajednice.”

Vidimo da se obruč steže, neprijatelji ljudskih duša gledaju da nas porobe do kraja.

Zbog toga mi moramo sve više usmjeriti naš pogled u Boga, od Njega će nam doći pomoć u pravi čas!

2 komentara

  1. Ivana

    Resetiranje naroda,država ekonomsko poribljavanje to im je plan i ide im ali još za kratko.Priblizava se Upozoronje i za sedam mjeseci 40 g Gospina ukazanja u Medjugorju.Dodi Gospode MARANATA!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *