Britanski svećenik izjavio da su svećenici koji slijede Crkveno učenje o Pričesti “teroristi”

Poznati svećenik koji piše članke za Britanski najstariji crkveni list osuđuje pro-life i pro- family kler kao fanatične “kripto teroriste”, ismijavajući nadbiskupa Joseph Naumann-a, nedavno izabranog predsjednika U.S. Katoličkog biskupskog pro life odbora.

Mgr. Basil Loftus, pisac za Britanski Catholic Times, kaže kako se boji “jednoumnih fanatika” koji ” maltretiraju o seksu i braku, o svećeničkom ruhu i Pričesti na jezik, o celibatu, o kontracepciji ili o pravu na nošenje oružja u Americi dok drže Misu,” nazivajući ih “fanatičnim partizanima”.

Loftus upozorava na takve ljude: “njihov ekstremizam i ponekad nasilni prijedlozi čine ih, teroristima.”

Među takvim “teroristima” Loftus uključuje bilo kojeg svećenika “koji isključuje žene iz uloge oltarskih poslužitelja ili odbija oprati njihove noge na Veliki Četvrtak, ili koji se okreću od Pričesti za političare koji daju glasove za abortus,” kao i “biskupe, koji odbijaju podržati papu Franju u njegovom pozivu za razlučivanjem po pitanju Pričesti za rastavljene i ponovno vjenčane, kao i one koji žive u nekonvencionalnim situacijama,” zaključujući da su “svi oni kripto teroristi.”

Loftus je svojim cinizmom posebno usmjeren na, prema njegovim riječima “navodnu pro – life olupinu od čovjeka kao što je nadbiskup Naumann, koji bi najradije napravio šator i postavio 24 satnu stražu ljudi izobličenog lica koji mole krunicu ispred svake klinike za abortuse”…

Joseph Shaw, profesor filozofije sa Oxforda i predsjednik Društva Latinske Mise Engleske, prati Loftusovo pisanje nekoliko godina, te upozorava biskupe o njegovom oštrom napadu na tradicionalne Katolike. 

“Mgr. Loftus godinama napada biskupe i kardinale Engleske i Škotske, u Rimu i drugdje, zato što čuvaju Crkvenu Vjeru i disciplinu, te rutinski izvrće njihove riječi, krivo interpretira njihova djela ili im jednostavno daje epitete svojih umotvorina. Sada u napadu na Nadbiskupa Newmanna on ide korak dalje nazivajući njega i one slične njemu teroristima. Suluda priroda optužbi jednaka je apsurdu i nečemu što je izvan svake realnosti,” rekao je Shaw.

“Skandalozno je da mu je uopće dozvoljeno objaviti ovaj članak u novinama koje se zovu Katoličke i koje se prodaju Katoličkim crkvama u cijeloj Britaniji”, rekao je Shaw.

Unatoč mnogobrojnih žalbi Loftusu je dozvoljeno nastaviti pisati svoju kolumnu u Catholic Timesu.

Zahvaljujući ljudima poput Loftusa, koji su oružje visokorangiranih zabludjelih klerika, koji unose pomutnju u Katoličku crkvu, pravim Katoličkim svećenicima je potrebna silna energija i strpljenje kako bi mnoge novopridošle vjernike podučili pravoj vjeri.

https://www.lifesitenews.com/news/priests-who-deny-communion-to-adulterers-and-pro-abortion-politicians-are-t

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *