Broj dolazaka migranata preko mora u EU gotovo se udvostručio na godišnjoj razini

MOSKVA (Sputnik) – Ove godine u Europu je već prešlo ukupno 4.216 migranata, što je gotovo dvostruko više nego u istom razdoblju 2018. godine, priopćila je u petak Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

 

“Agencija za migracije UN-a izvješćuje da je 4.216 migranata i izbjeglica ušlo u Europu morem tijekom prvih 16 dana 2019. godine, što je povećanje koje je gotovo udvostručilo ukupan broj (2.365) koji su stigli u istom razdoblju prošle godine”, navodi se u priopćenju IOM-a. 

 

 

U međuvremenu, nedokumentirani dolasci migranata morem u Španjolsku čine gotovo 80 posto svih mediteranskih dolazaka takve vrste do sredine siječnja, dok je njihov ukupni broj sada gotovo jednak broju zabilježenih u ovoj europskoj zemlji u prva tri mjeseca. dodao je IOM.

 

Europa se suočava s velikim priljevom migranata od 2015. godine, i iako se broj novih dolazaka smanjio od tada, pitanje smještaja migranata i izbjeglica i dalje je akutno, posebno za Španjolsku, Italiju i Grčku, koja često služe kao točke prvih ulazak u Europsku uniju.

 

Vezani članci:

Hrvatska policijska postava čuva prolaz ispred migranata na graničnom prijelazu Maljevac između Bosne i Hrvatske u blizini Velike Kladuše, Bosna.

20.000 naoružanih migranata spremno za ulazak preko granice EU.

https://sputniknews.com/europe/201901181071602911-migrant-sea-arrivals/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *