Čovjek u Ugandi gubi sve zbog nove vjere u Isusa Krista

02/2019 Uganda (Međunarodna kršćanska briga) – Još jedan preobraćeni čovjek u Ugandi napadnut je zbog prelaska iz islama na kršćanstvu, izvijestio je Morningstar News. Muhamud Gusolo, 28-godišnji muškarac, sada se zove Šimun, izgubio je svoj dom, svoju zemlju, svoju ženu i djecu i svu podršku zajednice I obitelji. Šimun se preobratio na kršćanstvo krajem 2017. i mogao je ostati kod kuće i živjeti u svojoj zajednici sve dok nije započeo s proučavanjem Biblije i štovanjem u svome domu u listopadu 2018. godine.

Nakon toga, počeo je primati prijetnje od svog oca. Otac ga se odrekao i rekao da je kaffir, što znači nevjernik. Rekao je da Šimun neće primiti nasljedstvo. Tada je 7. prosinca formirana rulja krenula na njegov dom. Uništili su plantažu banana i izbacili ga iz vlastite kuće.

  1. prosinca napustio je zajednicu zbog sigurnosti, ali njegova je supruga ostala sa njihovih šestero djece, jer je još uvijek muslimanka.

Šimun još uvjek ne prima nikakvu pomoć i dalje prima prijetnje od obitelji I nekadašnjih prijatelja. Unatoč tome što je Uganda većinski kršćanska nacija, postoje mnoga područja s većinskim muslimanskim stanovništvom. U tim područjima kršćani često pate od strane zajednice, pa čak i od pravnog sustava. To je najgore za one koji se obraćaju sa islama. Moramo nastaviti moliti za one koji pate od ruku onih koji mrze Krista.

https://www.persecution.org/2019/01/02/man-uganda-loses-everything-new-faith-christ/

Komentar HKZ-a: Da ovaj čovjek ode kod lažnog proroka po savjet, on bi mu vjerojatno rekao da se vrati živjeti u svoju kuću, kao musliman. Da o Isusu Kristu ne govori nikome i da ne stvara probleme u zajednici u kojoj živi. Da je Bog jedan I da je svejedno kako ispovjeda vjeru, odnosno da Bogu uopće nije bitno njegovo obraćenje na kršćanstvo.

O komentarima: Kao i do sada brisat ćemo komentare koji blate Knjigu Istine, zbog toga što hulu na Boga nećemo dopustiti na ovome prostoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *